[ annonse ]
1. juli 2018

Lederartikkel: Ny forsikringsordning

Skrevet av 
[ annonse ]

Vi rapporterer i denne utgaven om svensker som lanserer en rimelig helseforsikring hvor premien ikke øker med økt alder. Det blir interessant å se hvordan de lykkes, siden ordningen strider mot de normale forutsetningene i forsikringsbransjen, hvor de med høyest risiko betaler mest. 

 

For å kunne få til en slik ordning har de valgt å tilby behandling kun på offentlige sykehus. Det er mye rimeligere enn private sykehus. Men kvaliteten på service og behandling varierer mye fra sted til sted. Folk klager på hvor dyre private sykehus er, men når uhellet er ute er det behagelig å få behandling umiddelbart og bli liggende på enerom. Du kan få god behandling på et offentlig sykehus, men du kan også risikere å treffe på lange køer, overarbeidede leger, dårlig hygiene og ti pasienter pr rom.

 

Forsikring fungerer ofte som en form for beroligende middel. Man slapper av når man vet at man har den i ryggen. Men hvis du vil unngå en ubehagelig overraskelse når du virkelig trenger forsikringen, så les hele polisen før du undertegner. I denne utgaven har vi listet opp de viktigste punktene i den nye ordningen, og også de viktigste unntakene. Det er mange unntak, men det er ikke noe nytt i forsikringsverdenen. Også dyre helseforsikringer har mange unntak.

 

Eneste måte å unngå unntak på er å være ditt eget forsikringsselskap og sette til side penger på en egen helsekonto. Det er et alternativ man sjelden hører nevnt. Men for eksempel folk med en risikofylt livsstil kan raskt finne ut at de har liten nytte av ordinære forsikringer, som for eksempel den ordningen vi omtaler i dagens utgave, som ikke dekker mopedulykker, risikosport eller ulykker i beruset tilstand.

Dag A. Ekeberg

[ annonser ]


Dag A. Ekeberg, redaktør (flere lederartikler)

(© Thailands Tidende. Utgave 7/2018 – 1. juli 2018)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)