[ annonse ]
Richy House, før og nå. Richy House, før og nå. Foto: Thailands Tidende
28. januar 2019

En Jomtien-raritet er historie

Skrevet av 
[ annonse ]

Det er ikke ofte man ser et privat byggverk som strekker seg over en vei. Men i Thailand er alt mulig. Nå er imidlertid den første stikkveien på Jomtien Beach – Soi 1 – igjen en normal gjennomfartsvei.

 

Myndighetene skilter alle stikkveier, og det første krysset du kommer til helt nord på Jomtien Beach har et offentlig skilt som sier «Soi 1». Myndighetene anser den som en offentlig vei, men det har vært konfrontasjoner med landeiere om dette. Veien ligger nemlig på privat grunn. Men siden veien har eksistert i mer enn ti år, så er den ifølge thailandsk lovverk å se på som en offentlig vei, og grunneierne har ikke rett til å ta tilbake landet.

 

Helt oppe ved Second Road har hybelhuset Richy House vært å finne på begge sider av Soi 1, med et overbygg mellom de to avdelingene – en original løsning man ikke ser så ofte. Det har gjort at mange har trodd at Soi 1 ikke har vært noen gjennomfartsåre.

 

Men nå er landet som den sydlige halvdelen var bygget på solgt, og halvparten av Richy House revet. 

 

[ annonser ]

De nye landeierne eier også den 12 rai store tomten syd for Richy House. Der ble det i 2006 lansert «Thailands høyeste condo» på 99 etasjer –  ved navn Ocean 1 Tower. Dette prestisjeprosjektet ble lansert av firmaet Siam Best Enterprises, drevet av europeere, som hadde flere vellykkede eiendomsprosjekter bak seg på Jomtien Beach. Men prosjektet ble for stort. Det ble stadig vekk utsatt, og i mars 2017 ble landet solgt til thailandske investorer.

 

Hva som skjer på denne sentrale tomta mellom Soi 1 og Soi 5 er fortsatt usikkert. Det skjer mye i dette området nå, Rompho Market, på andre siden av veien – som er et populært kveldsmarked for turister på Jomtien Beach – skal stenges fra april. Det antas at det skal bygges et sykehus der, men vi har ennå ikke fått dette bekreftet fra landeierne. Hvorvidt leietakerne på Rompho Market har fått tilbud om å flytte over veien vites heller ikke.

 

LES: Rompho Market kan bli sykehus

 

Det bygges condoer over en lav sko på Jomtien, men for å holde prisen nede blir det meste bygget på østsiden av Jomtien Second Road, mange med ganske lang avstand til stranden. Området mellom soi 1 og soi 5 burde være ettertraktet som condo, men prisen for landet antas å være veldig høy.

(© Thailands Tidende 28. januar 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)