[ annonse ]
Longtailbåter må snart også ha GPS, inkludert GPS-armbånd (innfelt bilde) til alle passasjerer. Longtailbåter må snart også ha GPS, inkludert GPS-armbånd (innfelt bilde) til alle passasjerer.
18. februar 2019

Sikkerhet i høysetet fremover, inkludert GPS-armbånd

Skrevet av 
[ annonse ]

Turistmyndighetene vil gi alle båtpassasjerer GPS-armbånd i løpet av 2020. Sikkerheten på restauranter, overnattingssteder og turbusser står også i fokus fremover, etter at land som Kina og Storbritannia har klaget.

 

Det vil komme et nytt regelverk for turistbåter innen utgangen av inneværende år, og i løpet av 2020 er planen at alle båter som frakter passasjerer skal ha GPS-utstyr, inkludert GPS-armbånd til alle passasjerer.

Slike armbånd finnes hos online-giganten Lazada i alle prisklasser, fra noen få hundre baht og oppover. Myndigheten har ikke oppgitt noen detaljer om hva som skal kreves av disse armbåndene.

 

Turistmyndighetene driver for tiden jakt på båtoperatører uten løyve i Phuket, Krabi og Pattaya. Arbeidet ble satt i gang etter båttragedien som tok livet av 47 kinesiske turister i Phuket i juli i fjor, og skal ha ført til flere hundre arrestasjoner.

 

Det er presidenten i turistrådet (Tourism Council of Thailand – TCT) Chairat Triratanajarasporn som sier dette til reisemagasinet TTG Asia. TCT har med seg i prosjektet TAT (Tourism Authority of Thailand), Department of Land Transport og Marine Department.

 

[ annonser ]

President Chairat opplyser at myndighetene i land som Kina og Storbritannia har uttrykt bekymring omkring sikkerheten til landenes borgere når de er på ferie i Thailand, og arbeidet med sikkerhet er nå hovedprioriteten til TCT.

 

I tillegg til fokus på båttrafikken, vil TCT jobbe med å forbedre matsikkerhet, inkludert inspeksjoner på restauranter. Sikkerhet på overnattingssteder er også med i planen.

 

Det blir også en ny form for sertifisering av busser og bussjåfører, som vil starte i april i år. Målet er at minst 1.000 av landets ca. 15.000 turbusser skal være sertifisert før utgangen av året. Sjåfører må ha gjennomgått opplæring tilpasset sightseeingturer, og det settes nye grenser for hvor mange timer de kan kjøre sammenhengende, og hvor lange pauser de må ha.

 

Sertifiserte busser vil få en logo de kan benytte. Det blir spesielt nevnt at denne skal markedsføres via kinesiske myndigheter. Det er kinesere som er å finne på de fleste turbusser i Thailand.

(© Thailands Tidende 18. februar 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)