[ annonse ]
Hilde Marie Johansen (th.) i full sving i Bangkok. Hilde Marie Johansen (th.) i full sving i Bangkok. Foto: Privat
9. august 2019

Fra alle verdenshjørner for å lære sminke av Hilde Marie

Skrevet av 
[ annonse ]

Hilde Marie Johansen fra Larvik designet nasjonaldrakten til norske Miss Universe i fjor. Men til daglig har hun mer enn nok å gjøre med sminkeskoler. Hun har nå ansvaret for tre skoler i India, på vegne av Scandinavian Makeup Academy (SMA), som hun var med å grunnlegge i Bangkok i 2014.

 

Etter en omreisende tilværelse mellom Thailand, Myanmar og India i halvannet år, har Hilde Marie Johansen endelig fått et fast tilholdssted igjen. Det er snakk om Pune i India, som var SMAs første fotfeste i det store landet.

– Jeg flyttet akkurat til Pune i India nå for to måneder siden med min familie. Det var godt å endelig ha en base.

 

SMA har studenter fra alle verdensdeler som kommer for å lære hos Hilde og partneren Eva Bartels Thomsen. I Bangkok er det kun 20 prosent av elevene som er thaier. Vi spurte om Hilde savner Bangkok:

– For lite, jeg savner Bangkok. Bangkok har vært en veldig stor del av livet mitt og jeg håper og kunne i hvert fall være der hver sjette måned eller mer.

 

LES: Norske makeupartister satser stort i Asia (nytt intervju om SMA)

[ annonser ]

 

Slik vi skrev for tre år siden, så var det en gjesteforeleser på videregående skole som startet eventyret for Hilde Marie Johansen. Hun gikk design- og tekstillinja ved Gloppe videregående skole i Larvik. De fikk besøk av en anerkjent designer, Nils-Christian Ihlen, som drev moteskolen Esmod i Oslo.

 

LES: Måtte til Thailand for å lykkes (1. august 2016)

LES: Fant fargerik nisje i Bangkok (1. august 2016)

 

Hilde underviser blant annet i Creative Makeup, som er et av signaturkursene hos SMA.

 

– Har du jobbet med noen flere kjendiser siden sist?

– Nei jeg har jobbet veldig lite freelance etter at vi begynte å utvide oss over til Yangon og India. Jeg tar fortsatt oppdrag, men da hvis det er av spesiell interesse for meg. Jeg er også ved siden av å være makeupartist også kostymedesigner, og ble spurt om og lage nasjonalkostymet for Norge i fjorårets Miss Universe-konkurranse, noe jeg takket ja til. Men ellers går nå alt fokuset på skolene og vårt nye makeupbrand SMA Professionals.

 

Hilde Marie Johansen på jobb. (Foto: SMA)

 

– Er du noen gang i Norge i profesjonelt øyemed? Og er norske miljøer klar over at det finnes en norsk dame som gjør det godt i Asia?

– TV2 hjemme har gjort noen innslag om meg da jeg bodde i Thailand, om min bakgrunnshistorie som Makeup Artist og Stylist i Asia, og også gjennom hendelsen med tsunamien jeg opplevde der i 2004.

 

Hilde mistet sin far i den tsunamien.

– Jeg reiser hjem til familien en gang i året. Men det er det, kun for ferie og er ikke mye involvert med industrien hjemme foreløpig.

 

Familien til Hilde består av en ghanesisk ektemann og to tvillinger hun er stemor til:

– Jentene stiller ofte frivillige opp som modellkandidater, kan Hilde stolt fortelle.

 

Johansen

Hilde Marie Johansen med familie tar seg tid til å feire 17. mai. (Foto: Privat)

 

Johansen

De to tvillingene fra Ghana stiller gjerne opp som modeller. (Foto: Mona Moe Machava)

 

Om ferien sier hun:

– «Ferien» hjemme ender ofte uansett med å stå opp på natten for og kommunisere med teamene som har startet sin arbeidsdag i enten Thailand, Myanmar eller India. Jeg klarer nesten ikke legge verken mobil eller dataen fra meg.

 

– Du har nå ansvaret for satsingen i India. Er det veldig annerledes å drive forretning i India sammenlignet med Thailand? Hva er de største forskjellene?

– Ja absolutt. I Bangkok blir vi stort sett kontaktet gjennom e-post. Her i India er det mye mer telefontrafikk og drop-ins.

 

Bryllupsindustrien er enorm i landet med 1,3 mrd. mennesker:

– Makeup generelt er et stort market i India, interessen er stor også pga. bryllupsindustrien. Bryllup er noe av den viktigste begivenheten og tradisjon for en indisk familie. Da skal alt være perfekt, og det betyr makeup og hår også. India er et godt engelsktalende land som også gjør kommunikasjon mye lettere.

 

Hilde sier hun har enda mer å gjøre enn da hun var i Bangkok:

– Ved siden av å undervise i de kreative fagene vi har, jobber jeg med utviklingen av nye kurser og programmer sammen med Eva og Nicolai i Bangkok og teamet vårt her i India. Jeg trener våre ansatte, jobber med nytt undervisningsmateriell og teknikker, reiser mellom alle skolene og underviser.

 

Slike arbeider produserer elevene under studietiden. (Foto: SMA)

 

Og så jobber hun med et nytt brand innen makeup:

– jeg driver med produktutvikling for SMA Professionals sammen med Eva. Dette er vår nye stolthet!

 

Det blir lange dager:

– Ingen har noen anelse om hvor mange timer vi jobber i døgnet. Vi gjør absolutt alt selv og legger vår sjel i alt også. Men selvfølgelig gjør vi det fordi vi liker det vi gjør. Nå blir 2019 et enda mer spennende år, fordi det tredje makeupakademiet skal opp her i India og vi har flere prosjekter og planer på gang for SMA.

(© Thailands Tidende. 9. august 2019)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)