2. oktober 2011

Leserinnlegg: NAV-medlemskap er ingen tabbe

Skrevet av 
Leserinnlegg:

“For de fleste vil den største forskjellen mellom NAV og privat forsikring være refusjon av medisiner”

I Pattaya Tidende 1. november i fjor står det ‘NAV-medlemskap en tabbe’. Jeg må si at jeg ikke kjenner meg igjen i deler av denne fremstillingen. Jeg kan ikke gå in på den konkrete saken for den kjenner jeg ikke, men det er totalt feil hvis folk oppfatter at NAV ikke dekker operasjoner. NAV dekker det som er sluttbeløpet på en faktura med ca. 3100 kroner pr døgn. De dekker også medisiner som i Norge er på blå resept uten at du kreves for egenandel. Ambulanse dekkes hundre prosent uten noe tak. Fysioterapi dekker de med ca 50 prosent av norske takster. De har gjort dette i mange år, og de gjør det fortsatt. Det som ble stoppet var fysikalsk behandling for turister.

Når det gjelder ekstra forsikring så anbefales det også innenfor EU/EØS. Helsetrygdekortet dekker ikke etter norske normer, men etter helsetilbudet til borgerne i det landet du er når du blir syk. Har ikke borgerne der gratis medisiner så får ikke du det heller. Og hjemreise dekkes ikke om du blir syk og mister flyet.

Vi er kjent med at mange har fått dekket sine sykehusutgifter her med 100 prosent uten ekstra liggedager. Man må velge sykehus med omtanke. Her i Pattaya kan Sattahip eller Pyatai være økonomisk gunstige alternativer. Memorial også. Flere vi kjenner har brukt det offentlige Banglamung Sykehus.
For de fleste vil den største forskjellen mellom NAV og privat forsikring være refusjon av medisiner. Vi kjenner flere som bruker medisiner for 3-5.000 kroner pr måned og får alt refundert fra NAV. I Norge kan du få Omega 3 på blå resept, visste du det? De heter Omacor og er reseptbelagte og refunderes i gitte tilfeller. Doseringen er 2 til 6 pr dag og de koster 10 kroner pr kapsel! Kolesterol og Omega 3 er veldig dyre medisiner, og du kan få det dekket av NAV. Det får du ikke via en privat helseforsikring.

Det vi savner, og trodde en gang at selskapet Gouda skulle starte med, var tilleggsforsikring til NAV. Det vil si at de dekker det beløp som NAV ikke dekker, men vi har ikke sett noe til det.


Børge Rolfsen, APTRT

(Thailands Tidende utgave 8/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge