2. desember 2011

Flom sender flyprisene nedover

Skrevet av 
Flyselskapene har hatt mange kanselleringer grunnet flommen, og det er fortsatt mulig å finne svært rimelige ‘julebilletter’ til Thailand. Men prisene varierer sterkt innad i Skandinavia.

AV: TERJE ENGØ

Vi avdekket uventet store forskjeller i flypriser fra de ulike skandinaviske byene vi testet denne gangen. Med utreise 10. desember og retur fra Thailand 28. desember var det mulig å få Air China fra Stockholm for bare 4375 kroner. Billigste fra Oslo var Etihad som tilbød en billett til 6142 kroner - heller ikke det noen høy pris. Men for å benytte denne må en reise fra Oslo til Brussel med Brussel Airlines.
Thai Airways, som nok merker problemene med avbestillinger mer enn de fleste, tilbød på nevnte datoer billetter til 6408 kroner. Med tanke på tidsbesparelse ved å unngå flybytte er dette et gunstig tilbud. Samtidig viser vår oversikt at Thais flygninger fra Stockholm ble solgt nesten 1200 kroner billigere enn fra Oslo.

Dyrt å vente
Flyttes avreisen noen dager nærmere jul, og returreisen flyttes noen få dager inn i det nye året, så stiger prisene fra Oslo med cirka 2700 kroner for billigste alternativ som er Aeroflot. Den nest billigste billetten er med SAS ene veien og Swiss den andre. Den koster 9240 kroner, hele 3000 kroner mer enn om en har mulighet til å reise noen dager tidligere.
Emiratene som flyr fra København har allerede gått ut med et tilbud på 4134 kroner fra København med utreise 15. januar og retur 12. februar. Denne prisen varsler at vi nok kan forvente flere gode tilbud rett over nyttår. Få flyselskaper legger kampanjepriser for neste år nå. Det kan resultere i at de mister passasjerer som før nyttår må betale noen tusenlapper mer for setet.

Ha is i magen!
Skal du etter nyttår på langtidsferie til Thailand, kan du spare en tusenlapp eller to ved å planlegge godt og kjøpe en billigbillett til Stockholm. Derfra selges det billetter til rundt 4500 kroner med utreise i slutten av januar og retur i juli. Foreløpig er billettene fra Oslo rundt 2000 kroner dyrere. Men det er all grunn til å tro at det vil være mulig å få billetter til 5000-5500 kroner om en har is i magen og venter til like over nyttår. For øyeblikket sitter nok mange selskaper og følger vaktsomt med på hvor mange som avbestiller på grunn av flommen, eller hvor mange forventede bestillinger som uteblir.
Skal du skaffe deg de beste prisene kan det være lurt å sjekke på internett like over midnatt. Det er mange selskaper som da legger ut seter på fly med lavt belegg.

Stockholm et godt alternativ
Vår prisoversikt denne gang viser også at de som bor i andre byer enn Oslo ofte kan gjøre lurt i å sjekke hva det vil koste med en rimelig billett til Stockholm eller København. Ofte er det like billig å reise hit for å få fly videre, istedenfor å dra via Oslo. Som tabellen viser er det normalt mer enn 3000 kroner dyrere å reise fra Bergen eller Trondheim enn hva det er fra de nevnte byene. Ved å kjøpe billett derfra kan en raskt spare over 2000 kroner sammenlignet med å kjøpe fra Oslo. Men dette krever at en er tidlig ute med å sikre seg de billigste billettene enten det er med Norwegian, SAS eller annet selskap. Kjøper du to separate billetter bør du alltid legge inn god tid mellom flybytter, for du må ta ut bagasjen og sjekke inn på nytt.

Thailands Tidende utgave 10/2011
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge