2. november 2011

Norske pensjonister syter og klager

Skrevet av 

“Hvis passet hadde hatt en annen farge, hadde disse menneskene sittet med tiggerkoppen”

De fleste langtidsboende er kjekke mennesker og lever det gode liv i vakre Thailand. Så er det en minoritet av sytere. Disse gjør livet surt for mange.
Prisnivået her er slik at nordmenn kan leve mye bedre for pengene sine enn i Norge. Selv en norsk minstepensjonist er velstående i Thailand. Hvorfor er det da så mange som har bare edder og galle til overs for både Norge og Thailand? Mange av dem hadde selvfølgelig vært like negative uansett hvor de var i verden.

Når det gjelder pensjon, så er det altså slik at hvis du har arbeidet i 40 år, så regnes pensjonen din ut fra dine beste 20 år. Har du arbeidet lenge, og har du hatt en god utdannelse og god jobb, så har du en god pensjon. Mange har da tileggspensjoner fra arbeidsforhold i tilegg til den offentlige pensjon. Hvis du ikke var lenge i arbeid, eller har vært i utlandet mye av ditt liv, og kanskje ikke betalt skatt noen steder, så har du en dårlig pensjon, kanskje minstepensjon eller enda mindre hvis botiden har vært kort. Jeg kan ikke se at det er noe urimelig i dette. Som du reder så ligger du!

Så er det de uføretrygdede, de er det ganske mange av her. Dessverre er det en del uføretrygdede som er friske som nøtter, noen av dem kan ikke få sagt vondt nok om Norge, landet som gir dem trygden. Snakk om å bite den hånden som gir deg mat! Det høres ut som NAV er den verste forbryterorganisasjon i verden. NAV er vel ikke perfekt, men Staten gjennom NAV holder i alle fall liv i mange slubberter her. Hvis passet hadde hatt en annen farge, hadde disse menneskene sittet med tiggerkoppen, det er kanskje verd å tenke på?

Det er også noen som har rømt landet for å unngå barnebidrag. De lar norske skattebetalere betale for sine egne barn!

Så var det kildeskatten, som noen mener er en forbrytelse mot menneskeheten fordi de får ingen ting fra Norge sier de, og må betale for ingen ting! Men fikk de ikke skolegang i Norge, kanskje videregående og kanskje høyskole? Noen fikk stipender under utdannelse, noen fikk gratis sykehusopphold, arbeidsledighetspenger, sykepenger osv. Fikk kona barselpenger, fikk barna gratis skolegang? Å jo, noe fikk de nok, og nå får de pensjon fra den samme staten. Noen har betalt for pensjonen sin i mange år, noen mindre, og noen ikke i det hele tatt. Det å måtte være med å betale litt for det du fikk, og det barna og barnebarna dine får, er nå det så bunn urettferdig? Noen sier at med kildeskatten blir det så lite igjen at de klarer ikke å leve i Thailand. Nei vel, men da har de vel ikke noe her å gjøre; Reis hjem og få trygdebolig! Og har de ikke noe å hente i Norge på grunn av manglende betalt trygdeavgift eller manglende medlemskap i NAV utland, ja så får de bare spenne inn livreima. Situasjonen er selvforskylt.

En sak er klinkende klar. Den som kommer til Thailand og vil bo her må ha med seg en økonomi som er bærekraftig, enten i form av pensjon, oppsparte midler eller på annen lovlig måte. Bare en håndfull dyktige nordmenn har klart seg på sikt ved å leve av arbeid eller foretninger i Thailand. Da må de konkurrere med thaier, og de er hardt arbeidende mennesker med lønnsnivået og fortjenester på et annet nivå enn i Norge. Arbeidstillatelse må man også ha.

I Thailand må du i mye større grad enn hjemme ta ansvar for deg selv. Det kommer ikke en sosionom fra kommunen løpende etter deg hvis du får problemer. Er du misfornøyd, så reis hjem til Norge. I Thailand kan du ha det veldig godt, men det finnes ingen steder hvor du kan ha bare fordelene og ingen ulemper.

Knut

Thailands Tidende utgave 9/2011

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge