25. juni 2011

NRK lover bedre nett-tv i Thailand

Skrevet av 
NRK jobber med en ny og bedre versjon av Nett-TV, men garanterer fortsatt ikke at alle programmer vil kunne sees. Det dreier seg om rettigheter.

AV: HELGE HEYERDAHL

I april-utgaven av Thailands Tidende sto det et leserinnlegg om NRKs Nett-tv, og det faktum at ikke alle programmene er tilgjengelig i Thailand. Spesifikt etterlyste forfatteren 'Nytt på Nytt'.
Nicolai Flesjø, som er redaksjonssjef i NRK Nye Medier, forstår problemstillingen:
- Vi har stor forståelse for fru- strasjonen av blokkeringene i Nett- TV og er samtidig glade for at tilbu- det er ønsket av nordmenn i utlandet.
- Hvilke nett-tilbud - innen tv og radio - har NRK i dag til nordmenn som befinner seg i Thailand? Hvilken begrunnelse bruker NRK for å sperre for visse programmer?
- NRK ønsker i utgangspunktet å tilby flest mulig programmer til nordmenn i utlandet. Vi jobber kontinuerlig med dette. Dessverre er vi bundet av rettigheter i avtaler NRK har med forskjellige parter som forhindrer oss å legge ut alle programmer i hele verden.

Egne produksjoner
- Hvorfor har man ikke tilgang til NRK-produksjoner som er deres egne? Mange klager spesielt på at 'Gullrekka' ikke kan sees herfra.
- De fleste egenproduserte programmer er tilgjengelig i hele verden, men noen som oppleves som NRK-produksjoner baserer seg på formater som andre eier. Det gjelder for eksempel programmer fra Gullrekka som du nevner.
- Er dagens løsning en varig løsning, eller jobbes det på noen måte for at NRK skal kunne følges over hele verden?
- Som sagt arbeider vi med å sikre bredest mulig rettigheter til en hver tid. NRK arbeider nå med en ny og mye bedre versjon av Nett-TV som vi håper nordmenn i Thailand også vil nyte godt av, selv om vi ikke kan garantere at alle programmer vil være tilgjengelig utenfor Norges grenser.

(Thailands Tidende utgave 5/2011)
Lest 1528 ganger

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Siste rubrikkannonser

Toyota Hilux Vigo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Vigo

Fin villa i Phatthalung
( / Hus til salgs)

Fin villa i Phatthalung

124 kvm i Pattaya
( / Leilighet selges)

124 kvm i Pattaya

Ønsker å leie hus i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie hus i Pattaya

Ønsker å leie i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie i Pattaya