25. juni 2011

NRK lover bedre nett-tv i Thailand

Skrevet av 
NRK jobber med en ny og bedre versjon av Nett-TV, men garanterer fortsatt ikke at alle programmer vil kunne sees. Det dreier seg om rettigheter.

AV: HELGE HEYERDAHL

I april-utgaven av Thailands Tidende sto det et leserinnlegg om NRKs Nett-tv, og det faktum at ikke alle programmene er tilgjengelig i Thailand. Spesifikt etterlyste forfatteren 'Nytt på Nytt'.
Nicolai Flesjø, som er redaksjonssjef i NRK Nye Medier, forstår problemstillingen:
- Vi har stor forståelse for fru- strasjonen av blokkeringene i Nett- TV og er samtidig glade for at tilbu- det er ønsket av nordmenn i utlandet.
- Hvilke nett-tilbud - innen tv og radio - har NRK i dag til nordmenn som befinner seg i Thailand? Hvilken begrunnelse bruker NRK for å sperre for visse programmer?
- NRK ønsker i utgangspunktet å tilby flest mulig programmer til nordmenn i utlandet. Vi jobber kontinuerlig med dette. Dessverre er vi bundet av rettigheter i avtaler NRK har med forskjellige parter som forhindrer oss å legge ut alle programmer i hele verden.

Egne produksjoner
- Hvorfor har man ikke tilgang til NRK-produksjoner som er deres egne? Mange klager spesielt på at 'Gullrekka' ikke kan sees herfra.
- De fleste egenproduserte programmer er tilgjengelig i hele verden, men noen som oppleves som NRK-produksjoner baserer seg på formater som andre eier. Det gjelder for eksempel programmer fra Gullrekka som du nevner.
- Er dagens løsning en varig løsning, eller jobbes det på noen måte for at NRK skal kunne følges over hele verden?
- Som sagt arbeider vi med å sikre bredest mulig rettigheter til en hver tid. NRK arbeider nå med en ny og mye bedre versjon av Nett-TV som vi håper nordmenn i Thailand også vil nyte godt av, selv om vi ikke kan garantere at alle programmer vil være tilgjengelig utenfor Norges grenser.

(Thailands Tidende utgave 5/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge