2. oktober 2011

Klage til statsminister Jens Stoltenberg

Skrevet av 

“Våre ‘sykehjem’ er her nede i varmen”

‘Pensjonister, dere må klage, fordi det nytter’, sa du Jens Stoltenberg på TV forleden. Noen av oss pensjonister bor ikke på sykehjem, vi bor i Thailand. Jens, vil du vi skal flytte hjem til Norge?

Det er bemerkelsesverdig at du under valgkampen brukte sykehjem og oss pensjonister som ditt valgflesk.

Våre ‘sykehjem’ er her nede i varmen. Våre samboere, ektefeller og andre hjelper oss, men det hender at vi må innom et sykehus iblant. Dessverre dør det mange mennesker her på grunn mangelfull oppfølging fra Norge og vanskelig økonomi.

Mange av oss blir trukket fram som ‘dessertgenerasjonen’ av ditt parti og Brochmannutvalget, som mener at de som bor i et lavkostland som Thailand burde leve slik lokalbefolkningen gjør. Da har vi 70 prosent mindre kostnader enn de som bor i Norge.

Tro det eller ei, Stoltenberg, mange av dere misunner oss dette livet. Din gode venn ‘Tyven Thorbjørn’ stjeler pensjon fra oss på 15 prosent som han kaller ‘kildeskatt’ fordi vi bor her nede i varme strøk og i et annet land. Jeg vet at alle skal betale kildeskatt hvis de bor i utlandet, men det er noen som slipper unna, det vet du godt. Dette synes vi er meget urettferdig.

For å leve et verdig liv må vi selv ta ansvar og betale dyr forsikring langt over 10.000 kroner i året for å få dekket utgifter til sykehus med mere. Vi må også selv betale medisin for kroniske sykdommer.

Da sier du sikkert til alle oss utenlandsboere at ‘kom hjem til Norge og få dere en leilighet eller sykehjemsplass og kos dere her, vi må jo ta vare på dere som har bygd og slitt for landet’. Men det spørs om du ikke må få et nytt statsbudsjett med ekstra milliarder slik at du kan bygge en hel drabantby for å få plass til oss alle som har flagget ut av Norge.

Jeg tror det ville være lurt å oppfordre folk til å reise til varme land som Thailand. Muligens ville du få flere til å støtte ditt parti og det ville blitt mye billigere for a/s Norge.

Vennlig hilsen Oddvar J. Wangberg

(Thailands Tidende utgave 8/2011)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge