2. oktober 2011

VG: Ikke dra alene til Patong

Skrevet av 

‘Patong er og blir sex- og partyhovedstaden på ferieøya Phuket, med alt det fører med seg’, skriver reisejournalist Dag Fonbæk i VG 7. september. Bakgrunnen er et spørsmål fra en leser - nærmere bestemt en 19-årig jente, som lurer på om det er trygt for henne å reise på ferie alene til Patong Beach.

Fonbæk anbefaler isteden jenta å dra til en av nabobyene Kata eller Karon. Han glemer å nevne at Patong ikke bare er sexhovedstaden i Phuket, men faktisk er selve hovedstaden generelt sett - i hvert fall for turister. Skal du på kjøpesenter, kino eller diskotek er det i mange tilfeller Patong det dreier seg om. Og det er en kort og yndet tur til Patong for mange som bor i Kata eller Karon uansett. Det hjelper nok ikke å bo i Kata eller Karon for å unngå potensielle farer i Phuket. Faktisk er det bedre å bo i Patong hvis man vet at man til syvende og sist havner på fest i - nettopp - Patong.

Svaret til Fonbæk er langt, og hele saken tok opp en helside. Det var en helt legitim grunn til at VG kunne trykke bilde av lettkledde thailandske damer og skrive om sex.
Fonbæk skriver videre at ‘det er lite igjen av stranden som en gang ble kåret til en av verdens flotteste’. Faktum er vel at det er like mye strand som før, men at utleierne av jetski har fått lov til å utfolde seg litt vel mye uten at politiet bryr seg. Patong Beach kan igjen bli en av verdens flotteste strender over natta, hvis thaiene selv vil.

VG anbefaler å ta med seg godt med amerikanske dollar når man drar på ferie til Thailand, og låse mestparten inn i safen på hotellet. (dae)

Spørsmålet til VG:

Hei, jeg reiser til Thailand, nærmere bestemt Patong, alene i høst. Jeg har hørt at en ikke må gå ut alene på kveldene. Er det noen andre forholdsregler jeg må ta? Og bør jeg ha med meg to kort der nede?
For jeg er 19 år og har ikke da mulighet for å få noe kredittkort fikk jeg beskjed i banken, hva gjør jeg da om kortet mitt slukes? Carla Maria

(Thailands Tidende utgave 8/2011)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge