annonse:
2. oktober 2011

Beskylder politiet i Isan for korrupsjon

Skrevet av 

En interesseforening for transportbransjen i Isan sier at opp imot 30 prosent av bilparken deres betaler bestikkelser til politiet - Highway Police - for å få passere veiestasjonene med overvekt. Det dreier seg om 3-4.000 baht pr måned pr bil, og i alt ca. 5000 biler.

Det er The Northeast Region’s Transporting Truck Association som sier dette til avisa The Nation. Politiets egne etterforskere - Central Investigation Bureau (CIB) - tar nå en titt på saken. De fikk opprinnelig en 7 dagers frist på seg, men denne er forlenget.
Presidenten i transportforeningen, Kwanchai Tiyawanit, sa at problemet hadde økt sterkt de siste 2-3 årene, og at det under Thaksin-regimet frem til 2006 ikke var noe stort problem, da slik korrupsjon ble slått hardt ned på.

Tiyawanit sa at overvekten fører til at vegene i Isan blir ødelagte, og han antydet 10 milliarder baht årlig i ekstra reparasjoner. Hovedveiene har to felter i hver retning. Venstre felt er forbeholdt tungtransport, men når det feltet er ødelagt flytter lastebilene over til høyre felt, og ødelegger det også. I tillegg til å skape kø.
Tiyawanit sa også at smugling var blitt mye enklere som følge av økt korrupsjon.
Etter at disse uttalelsene falt har sjefen for Highway Police generalmajor Norabun Naen-na imøtegått disse beskyldningene, og i tillegg varslet en sivil rettssak hvor de forlanger 50 mill. baht i tort og svie for skade på politiets omdømme. (dae)

(Thailands Tidende utgave 8/2011)

Lest 919 ganger

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 3 – 1. mars:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

55 m2 i Bangsare
( / Leilighet selges)

noimage

32 m2 Pattaya
( / Leilighet til leie)

noimage

Isuzu MU-X
( / Til salgs)

noimage

Rolig 3-roms Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Rolig 3-roms Nordic Terrace

Flott leilighet på Jomtien
( / Leilighet til leie)

Flott leilighet på Jomtien