annonse:
15. september 2011

Thailand nr. seks i ulovlig programvare

Skrevet av 

En stor undersøkelse blant pc-brukere i 32 land har avslørt at hele 47 prosent av databrukere verden over ofte kjøper ulovlig kopiert programvare. Problemet er størst i land som karakteriseres som fremvoksende økonomier. Størst misbruk av opphavsrettsloven fant man i Kina, etterfulgt av Nigeria, Vietnam, Ukraina, Malaysia, Thailand, Indonesia, Saudi-Arabia, Sør-Korea og Mexico. I Kina svarte hele 86 prosent av de spurte at de ofte kjøpte ulovlig programvare. Tallet for Thailand var 65 prosent.

Studien viser at store flertall av PC-brukere i den tredje verden regelmessig henter programvare gjennom ulovlige midler, for eksempel ved å kjøpe en enkel lisens for et program og deretter installere det på flere maskiner, eller laste ned programmer ulovlig.

Det er digi.no som refererer undersøkelsen gjort av organisasjonen Business Software Alliance (BSA), en interesseorganisasjon for de store programvarehusene. De har intervjuet ca. 500 pc-brukere i hver av de 32 landene.
BSA estimerer at det omsettes stjålet programvare for 59 milliarder dollar hvert år.

Thailandsk politi hadde en kampanje mot ulovlig programvare i fjor. Blant annet ble mange bedrifter i Pattaya raidet, og der man fant ulovlig programvare ble det ilagt bøter og de ble tvunget til å betale for korrekte kopier av programmene de brukte.

(dae)

Lest 877 ganger

Hold deg oppdatert – lik Thailands Tidende på Facebook:

Mer fra samme kategori

annonse:

forsiden

Utgave 10 – 1. oktober:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

Bygning og trykkeri
( / Hus til salgs)

Bygning og trykkeri

Flybilletter Bangkok-Phuket
( / Til salgs)

noimage

Land til salgs Rayong
( / Land til salgs)

Land til salgs Rayong

Condo i Pattaya
( / Leilighet selges)

noimage

View Talay 3 – 97 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3 – 97 kvm