15. september 2011

Thailand nr. seks i ulovlig programvare

Skrevet av 

En stor undersøkelse blant pc-brukere i 32 land har avslørt at hele 47 prosent av databrukere verden over ofte kjøper ulovlig kopiert programvare. Problemet er størst i land som karakteriseres som fremvoksende økonomier. Størst misbruk av opphavsrettsloven fant man i Kina, etterfulgt av Nigeria, Vietnam, Ukraina, Malaysia, Thailand, Indonesia, Saudi-Arabia, Sør-Korea og Mexico. I Kina svarte hele 86 prosent av de spurte at de ofte kjøpte ulovlig programvare. Tallet for Thailand var 65 prosent.

Studien viser at store flertall av PC-brukere i den tredje verden regelmessig henter programvare gjennom ulovlige midler, for eksempel ved å kjøpe en enkel lisens for et program og deretter installere det på flere maskiner, eller laste ned programmer ulovlig.

Det er digi.no som refererer undersøkelsen gjort av organisasjonen Business Software Alliance (BSA), en interesseorganisasjon for de store programvarehusene. De har intervjuet ca. 500 pc-brukere i hver av de 32 landene.
BSA estimerer at det omsettes stjålet programvare for 59 milliarder dollar hvert år.

Thailandsk politi hadde en kampanje mot ulovlig programvare i fjor. Blant annet ble mange bedrifter i Pattaya raidet, og der man fant ulovlig programvare ble det ilagt bøter og de ble tvunget til å betale for korrekte kopier av programmene de brukte.

(dae)

Lest 969 ganger

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla

Raskt salg Koh Samui
( / Land til salgs)

Raskt salg Koh Samui

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Interaktive oversikter