2. september 2011

Skattefrie biler og hus

Skrevet av 

Den nye regjeringen ønsker at thaiene skal kunne eie sine egne biler og hus. Derfor kutter de nå alle skatter på nye biler med prislapp under 1 million baht. Det kan føre til at biler i Thailand blir inntil 100.000 baht rimeligere over natten.

Finansminister Thirachai Phuvanatnaranubala sier til avisen The Nation at det er et krav at de som kjøper ny bil under disse betingelsene beholder eierskapet i minst fem år, ellers må man betale skatten i ettertid. Dette gjøres for å forhindre spekulasjon. Både personbiler og pickup-er kan kjøpes på denne måten. Når det gjelder boligkjøp, vil førstegangskjøpere kunne få rentefritak de fem første årene etter boligkjøpet. Dette vil gjelde for boliger som koster under 3 millioner baht.

Den nye finansministeren uttaler at betingelsene for lånene generelt vil bli mye gunstigere enn under den forrige regjeringen.

Et tredje tiltak fra den nye regjeringen er kredittkort for bønder og sjåfører, utstedt av den statlige banken 'The Bank for Agriculture and Agricultural Cooperatives', slik at bønder kan kjøpe jordbruksvarer - og yrkessjåfører kan kjøpe drivstoff - på kreditt.

(dae)

(Thailands Tidende utgave 7/2011)

Lest 1119 ganger

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 3-2017 (1. mars):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Siste rubrikkannonser

Utleieprosjekt i Hua Hin
( / Til salgs)

Utleieprosjekt i Hua Hin

Honda City, Jomtien
( / Til salgs)

Honda City, Jomtien

Vil leie leilighet i Pattaya
( / Tjenester)

noimage

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Toyota Avanza 1.5 S 2007
( / Til salgs)

Toyota Avanza 1.5 S 2007