2. september 2011

Skattefrie biler og hus

Skrevet av 

Den nye regjeringen ønsker at thaiene skal kunne eie sine egne biler og hus. Derfor kutter de nå alle skatter på nye biler med prislapp under 1 million baht. Det kan føre til at biler i Thailand blir inntil 100.000 baht rimeligere over natten.

Finansminister Thirachai Phuvanatnaranubala sier til avisen The Nation at det er et krav at de som kjøper ny bil under disse betingelsene beholder eierskapet i minst fem år, ellers må man betale skatten i ettertid. Dette gjøres for å forhindre spekulasjon. Både personbiler og pickup-er kan kjøpes på denne måten. Når det gjelder boligkjøp, vil førstegangskjøpere kunne få rentefritak de fem første årene etter boligkjøpet. Dette vil gjelde for boliger som koster under 3 millioner baht.

Den nye finansministeren uttaler at betingelsene for lånene generelt vil bli mye gunstigere enn under den forrige regjeringen.

Et tredje tiltak fra den nye regjeringen er kredittkort for bønder og sjåfører, utstedt av den statlige banken 'The Bank for Agriculture and Agricultural Cooperatives', slik at bønder kan kjøpe jordbruksvarer - og yrkessjåfører kan kjøpe drivstoff - på kreditt.

(dae)

(Thailands Tidende utgave 7/2011)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge