1. august 2011

Kampanjene har allerede startet

Skrevet av 
SAS forbereder seg på tøffere konkurranse på rutene til Bangkok. I en annonsekampanje i begynnelsen av juli ble billetter Oslo - Bangkok tilbudt til 4999 kroner.

AV: TERJE ENGØ

Kampanjen gjaldt perioden 14. august til 29. oktober. Dette var nok den første av flere kampanjer vi vil se både fra SAS og andre selskaper fremover.
Nykommeren Qatar Airways, som i høst begynner flyvninger fra Oslo, har allerede nå kommet med priser helt nede på 6090 kroner. Dette er billig, ikke minst siden billettene gir mulighet til opphold i flere måneder, i dette tilfellet tre måneder. Vanligvis er billetter av lengre varighet atskillig dyrere enn billetter hvor en er borte i en måned.
For de som liker å tilbringe vinterhalvåret i Thailand, gjorde vi et søk med utreise 1. november og retur 30. mars 2012. Da fant vi, som det fremgår i tabellen, priser rett over 5000 kroner. Det er svært billig.
I skrivende øyeblikk er råoljeprisen snaut 120 dollar. For få måneder siden, lenge før oljeprisen hadde nærmet seg 100, sto flyselskapene i kø for å innføre drivstofftillegg for å kompensere for økte utgifter.

Beinhard konkurranse
Når prisene nå senkes i et forsøk på å sikre seg mest mulig passasjerer utover høsten - etter som flere nye flyselskaper begynner å fly på både Gardermoen og København - virker de gamle drivstofftilleggene nesten komiske. Nå er det beinhard konkurranse som gjelder. Foreløpig er denne konkurransen utelukkende fokusert på pris. Det kan bli vanskelig når det nye selskapet som begynner å fly fra Oslo, Qatar Airways, ikke bare har relativt lave priser, men også er kjent som et av de mest luksuriøse flyselskapene i verden.
Det er all grunn til å vente kampanjer rett over sommeren hvor både Finnair, KLM, Swiss og Austrian kommer med priser rundt 5000 kroner for billetter til Bangkok. Vi varslet slike kampanjer allerede i forrige utgave av Thailands Tidende. Men vi hadde ikke ventet å se kampanjer som den SAS har kjørt før fellesferien.
At kampanjen kom så tidlig med en så lav pris er et signal om hva som kan være i vente.

Thai Airways må velge
Det virker svært vanskelig å finne gode priser på Thai Airways som flyr direkte fra Oslo til Bangkok. Da vi reiste med selskapet til Bangkok i april var flyet omtrent halvtomt. Hvis de ikke har bedre kapasitetsutnyttelse til høsten, vil selskapet sannsynligvis måtte velge mellom aggressive kampanjer med priser under 5000 kroner, eller alternativt redusere kapasiteten på Oslo.
Vi har denne gang også sjekket prisene fra Stavanger, med avreise i begynnelsen av september. Der fant vi et tilbud med KLM som var billigere enn billigste tilbud i samme periode fra Oslo. Når det allerede nå tilbys priser rundt 5000 kroner fra Stavanger, kan det være et signal på at også de som ønsker utreise fra andre byer enn Oslo vil nyte godt av en høst med lave priser. KLM og SAS har normalt samme pris fra Kristiansand, Stavanger og Bergen.

(Thailands Tidende utgave 6/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge