[ annonse ]
2. september 2011

Russerne redder eiendomsmarkedet i Phuket

Skrevet av 
[ annonse ]

Eiendomsmarkedet i Phuket overlever nå på investorer fra Russland, i tillegg til vestlige folk som arbeider i Hong Kong eller Singapore, men ønsker å ha feriebolig i Thailand.

Det er firmaet Erawan som har undersøkt markedet i Phuket. Erawan er selv en eiendomsutvikler, med 11 prosjekter bak seg i Phuket siden 2005. Nå har de imidlertid satt seg fore å skaffe en nøytral oversikt over situasjonen på øya.

I rapporten sies det blant annet at 29 av 168 eiendomsprosjekter på øya de siste årene har gått konkurs.
Folk har i enkelte tilfeller betalt store summer i depositum, uten å få refusjon eller løfte om noen ferdig leilighet. Dette har gitt stor skade på øyas omdømme.

De positive nyhetene er ifølge Erawan at det har vært en 25 prosent økning i salg av eiendom hittil i år sammenlignet med samme periode i fjor. Mens briter tradisjonelt har stått for en betydelig del av markedet i Phuket, er det nå russerne som har tatt over hegemoniet. For hele 2011 forutsies det totalt 5,4 milliarder baht i eiendomssalg, mot 4 milliarder i fjor. Dette til sammenligning med toppåret 2006, hvor det ble solgt eiendom i Phuket for over 10 milliarder baht.

(dae)

(Thailands Tidende utgave 7/2011)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)