24. august 2011

Reportasje fra minnegudstjenesten i Pattaya

Skrevet av 

De cirka 75 menneskene som hadde møtt opp søndag den 21. august fikk høre mange fine ord fra talerstolen, fikk oppleve korsang og se tenning at 77 lys.

TEKST OG FOTO: ODDVAR J. WANGBERG

Representanten Erik Svedahl fra den norske ambassaden i Bangkok ga utrykk for sterke følelse under sin tale. Barnekoret fra Ban Jing Jai sang. Sjømannspresten Jan Olav Johannessen sa følgende:

"Norge etter 22 juli. Foreløpig har ingen av oss kjent på glemselen. Men tiden vil ubønnhørlig rulle videre og fjerne oss fra det som skjedde. 'Alt har sin tid' ble det sagt i mange minnetaler - da var det tid til å sørge. For noen av oss er det tid til å gå videre, andre trenger mer tid. Vi må alle gjøre det som er nødvendig for å lege sårene. Fremtiden har også sin tid. Men det står også fast: Vi må aldri glemme hvorfor arrene oppsto! Etter 22. juli kan vi aldri tillate oss å tenke at våre meninger og holdninger er uten betydning."

Sjømannspresten fortsatte:

"Det betyr faktisk noe hvilke holdninger hver enkelt av oss har, hva vi velger å bygge livene våre på - også vi som bor så langt unna som Pattaya er fra Utøya.
Det betyr faktisk noe hvordan vi velger å bruke våre holdninger til beste for hverandre og det samfunnet vi lever i her i Pattaya."

Reidar Tangedal (67) mente sjømannskirken i Pattaya viste verdighet og respekt overfor de 77 personene som døde under grusomhetene 22. juli i regjeringskvartalet og på Utøya:

- Jeg var der for å vise samhørighet og respekt, høre korsang, taler og ikke minst signere kondolanseprotokollen, sa han.

- Det var en deilig følelse å kunne være tilstede bare for å høre - alle ord er brukt opp i en sådan stund, så det er ikke mye å si, bare å føle varmen og ha en hånd å holde, sa en rørt Tangedal.

Vi ble minnet om president Obama, som sa følgende på den norske ambassaden i Washington da han signerte kondolanseprotokollen: "Det lille fredfulle Norge viste verden hvordan man bør takle situasjoner som dette. Akkurat nå vil jeg rangere Norge som det største landet i verden."

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge