Pattaya utfordrer Koh Samui i minigolf foto: Stig M. Solberg
1. august 2011

Pattaya utfordrer Koh Samui i minigolf

Skrevet av 
Søndager kan man observere flere titalls herrer spille minigolf til inntekt for barnehjem i Pattaya. Nå utfordrer de minigolfmiljøet på Koh Samui til dyst.

AV: STIG M. SOLBERG

Det startet i det små med frokostmøter på Håkon restaurant i Pattaya. Så var det noen som foreslo minigolf, og dermed var det gjort. Nå er det enkelte ganger opp i 40 medlemmer av vennegjengen å finne på minigolfbanen en søndag. Banen ligger bare et lite stenkast unna, på andre siden av Thappraya Road (hovedvegen mellom Pattaya og Jomtien), så vegen var kort.
- Til å begynne med dreide det seg om frokost og morgenakevitt, sier Trond Rogne til Thailands Tidende og ler. - Men minigolf viste seg å være mer moro enn vi hadde trodd, og det ble fort faste søndagsturneringer ut av det.
Flesteparten av spillerne er nordmenn, men det dukker opp andre nordiske spillere i ny og ne.

Penger til barnehjem
Så kom det opp et forslag om å gjøre noe positivt for samfunnet i tillegg til den sportslige aktiviteten: - I stedet for kun å spille om prispenger og personlige veddemål bestemte vi oss for å utnytte turneringen til å samle inn penger til barnehjemmet Ban Jing Jai i Soi Nernplapwan, sier Calle S.
I tillegg til en spilleavgift på 150 baht er nå alle forpliktet til samtidig å donere 200 baht som uavkortet går til barnehjemmet.
- Ideen om veldedighet har tatt av mer enn vi hadde forestilt oss. Etter hvert har det nesten gått sport i å gi penger til barnehjemmet. Folk som ikke har tid å spille kommer likevel innom og legger igjen 200 baht, ja noen ganger mye mer, sier Calle.
For å sette ytterligere fart på innsamlingen ble det innført en ny spilleregel:
- Mer enn to slag utenfor baneområdet per runde kvalifiserer til en ekstra avgift på 150 baht til barnehjemmet, kan Calle meddele.
Lille julaften i fjor reiste vennegjengen ut til Ban Jing Jai med 75.000 baht i kontanter. 13. mars i år ble det ny tur, denne gangen med 130.000 baht i gave.
Vennegjengen har en annen ide de jobber med:
- Vi håper å få sendt et fotballag fra barnehjemmet til Norway Cup. Det er usikkert om vi klarer det, men får vi det til blir det stort, sier Trond Rogne.

Inviterer Koh Samui
Pattaya Tidende hadde 1. juni i fjor en reportasje om ukentlig norsk minigolf på Koh Samui, nærmere bestemt på banen 'Choeng Mon No.
1 Jungle Golf'. Her møtes omtrent like mange nordmenn som i Pattaya til dyst hver tirsdag ettermiddag.
Dette har gjengen fra Håkons restaurant bitt seg merke i:
- Vi utfordrer gjengen fra Koh Samui til en dyst her hos oss, sier Calle. - Det vil si, hvis de tør da, legger han til med en smil.
Pattaya-gjengen vil være behjelpelig med innkvartering og garanterer i tillegg masse hygge og moro.
- De må bare være forberedt på en ting. De slipper ikke unna donasjon til Ban Jing Jai, avslutter Calle bestemt.

(Thailands Tidende utgave 6/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge