1. august 2011

Nytt norsk ansikt på konsulatet

Skrevet av 
Nicolai Gram har flyttet fra Hua Hin til Jomtien for å jobbe på det dansk-norske konsulatet.

AV: DAG A. EKEBERG

Nicolai M. Gram (51) er den nye konsulære assistenten ved konsulatet på Jomtien. Mange vil huske hans forgjenger, Anne Marie Hauslo, som hadde den samme jobben i 4,5 år frem til 15. desember i fjor, da hun gikk over i tilsvarende stilling ved ambassaden i Bangkok.
Nicolai Gram har bodd i Thailand i sju år allerede, nærmere bestemt i Hua Hin. Han har en karriere bak seg innen investeringsvirksomhet - først i DnC og DnB Investor, og senere som privat aksjeinvestor. På et tidspunkt sa han til seg selv at 'hvorfor bo i Norge når all aktiviteten uansett skjer over internett'? Dermed var det gjort, og han flyttet fra Oslo til Hua Hin. Nå har han slått til på en ny karriereveg:
- Jeg har inntrykk av at konsulatet her har et godt rykte for hjelpsomhet, og det skal jeg forsøke å føre videre, sier Gram.

Mange oppgaver
- Du har ikke jobbet i tilsvarene jobb før, så det var vel nok å sette seg inn i fra starten av?
- Ja, det er sikkert. Jeg hadde en ukes opplæring på ambassaden i Bangkok, og etter det har det dreid seg om å sette seg inn i tingene her.
Det er mange arbeidsoppgaver Gram har. Han nevner områder som pass, giftemål, thailandske førerkort, sykehusbesøk og fengselsbesøk, samt inntekts- og pensjonsattester på engelsk og mottak av forhåndsstemmer til kommune- og fylkestingsvalg i Norge.
- Vi forsøker å hjelpe folk som havner i fengsel med å sette dem i kontakt med familien hjemme og med å skaffe dem rettshjelp, sier Gram. - Likeledes hender det at vi må tre støttende til for folk som har havnet på sykehus.
Når det gjelder fengsels- og sykehusbesøk, så er Gram raskt frempå med å berømme Sjømannskirken, som han mener gjør en veldig god innsats for mange som har havnet i vanskeligheter.

Full stilling
Grams jobb er full stilling. Han er ansatt direkte på konsulatet, ikke via utenrikstjenesten. Arbeidstiden hans er 8-17 fem dager i uken. Konsulatet er åpent for besøkende mandag, tirsdag og fredag i tidspunktet 9-11.30, samt 14-17 på mandager.
- Får du mange rare spørsmål i denne jobben?
- Av og til, ler Gram, - men stort sett er det helt normale spørsmål.
Men det er mange forskjellige ting folk har på hjertet, og jeg forsøker å svare så godt jeg kan.
- Hva synes du om Thailand, da?
- Svaret på det gir seg vel selv siden jeg valgte å flytte hit for sju år siden, sier Gram, som har forhåpninger om å bli bedre på thailandsk språk og har stor sans for thaimat.

Hua Hin eller Jomtien?
- Hva synes du om Jomtien?
- Jeg liker meg veldig godt her. Pattaya er jo en mye større by enn Hua Hin, og har derfor flere tilbud.
Gram liker seg ved sjøen, og har følgende å si når vi ber ham sammenligne Hua Hin og Jomtien:
- Stranden i Hua Hin er lang og bred og ypperlig til mange aktiviteter, ikke minst løping. Men det er ingen øyer i nærheten. Vannkvaliteten er nå like bra her i Jomtien som i Hua Hin, og mulighetene til å dra til øyer og nærliggende strender er større her.
- I tillegg har vi den berømte solnedgangen på stranden, sier Gram om Jomtien. - Og det å ha en 'beachroad' er også et pluss.

(Thailands Tidende utgave 6/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge