1. august 2011

Advarer mot jordskredfare i Phuket

Skrevet av 
Ledelsen i 'Mineral Resources Department' advarer nå om jordskredfare i regntiden. Det skal ha vært mange mindre skred i Phuket allerede som er blitt hysjet ned.

AV: DAG A. EKEBERG

Patong, Kata, Karon, Kamala og Sai Khao er blant de mest populære turiststedene på vestsiden av Phuket. Alle disse stedene blir nå karakterisert som å ligge i faresonen for farlige jordskred ved store nedbørsmengder. Det er 'Mineral Resources Department' som kommer med denne advarselen, og de sier at årsaken er den store byggeaktiviteten som har pågått i bratte skråninger - som tidligere var kledd med skog - i Phuket de siste årene.
Direktøren i departementets geologiavdeling, Lerdsin Raksasakulwong, uttalte nylig til avisa The Nation at disse stedene i Phuket har opplevd mange små jordskred de siste årene, men at dette er noe folk ikke vil snakke om, av frykt for at det skal hemme turistnæringen.
Direktøren sa også at departementet har invitert resorter og hoteller i Phuket til å være med på opplæring i å forutse jordskred, men at ingen av dem viste noen interesse.
Disse uttalelsene kommer rett etter at det i vår ble avslørt utstrakt byggeaktivitet i vernede skogområder, blant annet rett syd for Patong Beach.

Måler nedbørsmengder
Nå har lokale myndigheter i Phuket begynt å måle nedbørsmengder på visse steder. De sier at hvis det kommer mer enn 80 millimeter nedbør i en 24-timers periode er store deler av vestkysten av Phuket i faresonen for jordskred.
1. juni i år kom det 100,2 millimeter nedbør i Phuket, ifølge Phuket Gazette, men det ble ikke rapportert om noen større jordskred. Det er månedene mai og september som har størst nedbør i Phuket. Da kommer det vanligvis rundt 400 millimeter regn pr måned. I juli, august og oktober ligger snittet rundt 300 millimeter.
I mars i år var det store oversvømmelser og jordskred i naboprovinsen Krabi, hvor enkelte landsbyer ble helt ødelagte. Turistområdene var ikke berørt av disse skredene.
Mineral Resources Department har laget kart over jordskredfaren i Krabi, som de har gitt til lokale myndigheter.
Øverste administrative leder i departementet, Adisak Thongkhaimuk, sier at det er mulig å forutsi jordskred, og at tap av menneskeliv kan unngås hvis man har varslingssystemer.
Fjellområder i Nord-Thailand er også ofte utsatt for jordskred, og flatehogst er årsaken der.

(Thailands Tidende utgave 6/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge