12. juli 2011

Danmark ansetter 'trygdespion', hva med Norge?

Skrevet av 

Danmarks konsul i Thailand bekrefter at det er utlyst en ny stilling ved ambassaden. Denne personen skal i praksis sjekke at mottakere av trygd og pensjon ikke omgår regelverket. De skal sjekke at mottakere av sosialytelser ikke har andre inntekter, og de skal også sjekke hvorvidt de bor sammen med andre personer.

I stillingsutlysningen står det at opplysninger skal hentes inn fra pensjonistene selv eller fra offentlige registre. Det nevnes at en begrenset reisevirksomhet kan påregnes, men at mesteparten av jobben kan skje i Bangkok. Rette vedkommende skal ansettes for 2 år og må snakke og skrive både thai og dansk flytende.

Stillingsutlysningen er ikke lagt ut på ambassadens sider ennå, men det gikk ut en melding med stillingsutlysning via tjenesten Scandmail i går som gjorde mange pensjonister urolige, ikke bare dansker:

Grunnlegger og tidligere formann i foreningen Khon Norway, Oskar Jørgensen, kom med utsagn via e-post etter å ha lest stillingsutlysningen:

- Ja dette ser jo ikke hyggelig ut for våre danske venner blant pensjonister, kan vi kanskje snart vente noe liknende fra den norske staten også?

Tove Wihlborg-Andersen, Konsul ved den danske ambassaden i Bangkok, forteller til Thailands Tidende:

- Jeg kan bekrefte at det er korrekt at den angjeldende stilling er utlyst. Den kommer på våre hjemmesider snarest.

- Er dette en type stilling som opprettes i mange land, eller er det kun Thailand?

- Det er politisk besluttet å opprette slike stillinger i enkelte land, utover Thailand gjelder det bl.a. også i Spania og Tyrkia.

- Vi har sett at noen synes dette blir litt mye kontrollvirksomhet, har dere fått noen reaksjoner fra danske borgere i Thailand ennå?

- Inntil videre har vi ikke fått noen reaksjoner fra danske borgere i Thailand.

Her er stillingsutlysningen slik den gikk ut fra Scandmail:

(dae)

-------------------------------

Medarbejder, der skal sikre korrekt udbetaling af danske sociale ydelser.

Jobbet kort
Den Danske Ambassade i Bangkok har i samarbejde med Pensionsstyrelsen en nyoprettet stilling som lokalansat kontrolmedarbejder til besættelse 1. november 2011.

Beskrivelse
Arbejdsopgaverne består i at søge efter information om modtagere af danske sociale ydelser, primært dansk pension, i Thailand.

Du skal bl.a. undersøge, om modtagerne af danske sociale ydelser har andre indtægter fra lønarbejde eller egen virksomhed, eller om personerne bor sammen med andre på bopælsadressen. Oplysningerne skal primært indhentes fra pensionisterne selv eller fra de tilgængelige thailandske registre, som for eksempel tinglysningsregister, cpr.register, husregistreringsregister og lignende.

Udgangspunktet er, at oplysningerne kan indhentes fra Bangkok, men begrænset rejseaktivitet kan ikke udelukkes.

Dit arbejde foregår i et meget tæt samarbejde med Pensionsstyrelsen i Danmark.

Stillingen er tidsbegrænset til 2 år. Arbejdstiden er 37 timer om ugen. Du vil blive ansat efter thailandsk overenskomst og arbejdsret.

Kvalifikationer
Da stillingen omfatter en del skriftlig korrespondance med både thailandske og danske myndigheder skal du kunne tale og skrive både Thai og dansk flydende.
Du skal have et godt kendskab til thailandske samfundsforhold.
Du skal være dygtig til at bruge it-systemer og internettet.
Du skal kunne arbejde systematisk.
Du skal være initiativrig.
Du skal kunne arbejde effektivt og selvstændigt og løse dine opgaver på egen hånd.
Ansættelsessted
Den Danske Ambassade i Bangkok.

Forventet tiltrædelse
1.november 2011. Ansættelsen kræver sikkerhedsgodkendelse fra de danske myndigheder.

Ansøgning
Vi beder om en målrettet ansøgning, der også bør indeholde oplysninger om uddannelse, tidligere arbejde, kvalifikationer, sprogkundskaber, referencer m.v. Vedhæftning af CV alene betragtes ikke som en ansøgning.

Ansøgning bedes sendt til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. .

Samtaler forventes gennemført 30. - 31. august og 1. september 2011 på ambassaden i Bangkok.

Ansøgningsfrist
19. august 2011.

Ligestilling
Ambassaden og Pensionsstyrelsen ønsker at fremme ligestilling og mangfoldighed. Derfor opfordres alle kvalificerede og interesserede uanset alder, køn, religion og etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Kontakt
Vil du vide mere om arbejdet, kan du ringe til kontorchef Christian Svendsen, Pensionsstyrelsen på tlf. +45 40 63 61 90 / +45 33 95 51 70, souschef Bente From på tlf. +45 33 95 50 05 eller konsul Tove Wihlborg-Andersen på ambassaden tlf. +66 2 343 1112.

Om os
Du kan læse mere om den danske ambassade i Bangkok på www.ambbangkok.um.dk

Pensionsstyrelsen er en styrelse under Beskæftigelsesministeriet. Styrelsen arbejder med lovgivningen om bl.a. folkepension, førtidspension og efterløn. Styrelsen behandler konkrete sager om dansk pension til borgere i udlandet og har også en række kontrolopgaver forbundet med udbetaling af sociale ydelser. Du kan læse mere om Pensionsstyrelsen på www.penst.dk

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge