Sigurd Karlsen, daglig leder på Bangsarey Nordic Resort Sigurd Karlsen, daglig leder på Bangsarey Nordic Resort foto: Dag A. Ekeberg
25. juni 2011

Bygger flere handikappleiligheter

Skrevet av 
Bangsarey Nordic Resort satser på det økende markedet for helsereiser. I første omgang er det planlagt 32 nye leiligheter, hvorav halvparten er tilrettelagt for rullestolbrukere.

AV: DAG A. EKEBERG

Det er pr i dag bygget 60 hus og 36 leiligheter i Bangsarey Nordic Re- sort 25 kilometer syd for Pattaya. 16 leiligheter og 4 hus er ennå ikke solgt. Det neste byggetrinn er allerede ferdig planlagt, og byggestart vil ifølge daglig leder Sigurd Karlsen skje i løpet av kommende år. Byggetrinnet består av fire 2-tasjes leilighetsbygg med 16 leiligheter i hvert hus. Man vil starte med å bygge to av de fire bygningene, altså 32 leiligheter. De minste enhetene blir på 48 kvadratmeter med ett soverom, og leilighetene i første etasje legges til rette for rullestolbrukere.
- Vi har satset på mindre og rimeligere leiligheter, sier Karlsen, - disse nye leilighetene kan man kjøpe ferdig innredet for 400-500.000 norske kroner.
- Vi gir et godt tilbud til folk som trenger helsetjenester. Helsetjenester vil være fokus hos oss, sier Karlsen. - ikke nødvendigvis hardt pleietrengende, men folk som har godt av opphold i varmen og et trygt sted og bo.
Karlsen kan fortelle at Bangsarey Nordic Resort har kontakt med pensjonistforeninger og interesseforeninger innen for eksempel psoriasis og MS. Tanken er å tilby gruppereiser til 'solkysten' i Thailand. Resorten legger vekt på at klimaet på østkysten av Thailandsbukta er det mest stabile i Thailand, med størst antall soldager.

Fotballag i anmarsj
- Hvordan er besøket hos dere?
- Det bedrer seg hele tiden. Den siste høysesongen var mye bedre enn den forrige, og når det gjelder kommende sesong har vi allerede mange bestillinger, sier Karlsen, som kan fortelle at det i juli dukker opp et helt fotballag, nemlig Frøya IL fra Bergen. - Det er bra at vi får fotballspillere hit, det er tross alt investert en del penger i en profesjonell fotballbane her, sier Karlsen. Det er imidlertid treningsmuligheter for kun ett fotballag av gangen, så det begrenser hvor mange lag man kan ta imot. Tidligere var det eliteserielag på besøk, for eksempel Bodø/Glimt. - Det er morsomt, men også veldig ressurskrevende, å ta seg av elitelagene, sier Karlsen.
Bangsarey Nordic Resort har fått sin egen restaurant og bar ('Cafe Odin'), drevet av en thailandsk dame med erfaring fra dansk kokkekunst. De lokker også med daglig transport for beboerne både til badestrender og shopping i Pattaya, samt mer sporadiske utflukter til ulike severdigheter.

Sikring av eierskap
Bangsarey Nordic Resort er i all hovedsak eid av to brødre fra Hallingdal, Birger og Arnstein Rust- berggard. De gikk inn med ekstra kapital i prosjektet da Nordic Group fikk problemer med økonomien.
- Alle som kjøper eiendom av oss nå får registrert leaseavtaler på eiendomsskjøtet, sier Karlsen. Han forteller at det gjenstår en del av de tidligere investorene, som kjøpte under det gamle Nordic Group- systemet, som ennå ikke har fått registrert denne retten. Karlsen sier at det er en bank som har pant i deler av tomten, men lover at dette problemet vil bli løst. - Vi har god kommunikasjon med denne banken, og vi har skrevet nye kontrakter med de eierne som ennå ikke har tinglyst sin leasing på landkontoret, slik at de skal være godt sikret.
Controller Halvor Kristiansen utdyper saken:
- Alle kjøperne her har hatt full råde- og disposisjonsrett over egen bolig hele tiden, så i praksis kan man si at eventuelle problemer bare har vært av formell art. Tidligere kjøpere er allerede juridisk sikret for 3+2 år gjennom ny kontrakt som utstedes av selskapet i påvente av innfrielse av banklån som vil muliggjøre ting- lysning/registrering. Nye kjøpere får sine leaseavtaler tinglyst med en gang.
Kristiansen presiserer at eiendomsretten til boligen er sikret gjennom 30+30+30 års leasingavtaler og kjøperne får tinglyst den første 30 års perioden med en gang. Dette fordi thailandsk lov ikke tillater tinglysning av lease i over 30 år om gangen.

Fra romfysikk på Svalbard

Sigurd Karlsen har vært daglig leder på Bangsarey Nordic Resort siden desember i fjor. Før dette jobbet han tre år på Nordic-prosjektet i Jomtien, først under Nordic Group og senere under New Nordic. Karlsen er en barndomsvenn av Tom Sætersdal, som i en periode tok over som leder av Nordic Group etter faren, Nordic-gründeren Kalle Kristensen.
Karlsen kan fortelle at han allerede hadde sagt opp jobben i New Nordic og var i ferd med å vende nesen hjemover da jobb- muligheten i Bangsarey dukket opp i siste liten.
Karlsen har hovedfag i romfysikk fra Universitetet i Bergen, og til- brakte siste halvåret av studiene på Svalbard, før han uten opphold havnet i helt motsatte værforhold hos Nordic-gruppen i Pattaya. Han hevder at han likte seg godt på Svalbard, men har heller ikke noe imot klimaet i Thailand. Dette er en mann som trives uansett hvor han er.

(Thailands Tidende utgave 5/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge