25. juni 2011

Lederartikkel: Mange vil fly til Bangkok

Skrevet av 

Qatar Air, Emirates og andre flyselskaper fra de arabiske gulflandene tar sta- dig markedsandeler fra de europeiske selskapene. De tilbyr billigere billetter, nyere og mer luksuriøse fly og bedre service, slik vi rapporterer på side 14.

Emirates er nå større enn British Airways og Air France til sammen, og de er i ferd med å investere i en flåte på hele 90 gigantfly av typen Airbus 380.

Det er selvsagt oljepenger som gjør at de kan investere så voldsomt. Men man kan også se for seg at det er oljepenger som gjør at de kan holde lave priser. Man kan vel tenke seg at flyselskaper i oljeproduserende gulfland har tilgang på gunstige priser på flybensin, selv om ikke SAS i oljeproduserende Norge har samme fordel.

SAS er et av selskapene som møter sterk konkurranse fra gulfen. Qatar Air starter flyvninger fra Oslo 5. oktober, og de andre selskapene lover nå store rabatter for å konkurrere. Dette er gode nyheter for de reisende, men ikke for SAS. Det er uforståelig at SAS aldri har hatt noen direkterute mellom Oslo og Bangkok, men lot Thai Airways komme dem i forkjøpet.

I forretningsverdenen er det jungelens lov som gjelder, og ideer kan tydeligvis fritt ‘lånes’ av konkurrentene uten å spørre først. Norwegian-sjefen Bjørn Kjos 'lånte' etter det vi kan forstå ideen om direkteruter fra Oslo til Bangkok og New York fra det nystartede firmaet Feel Air. Det er ikke så mye som tyder på at Feel Air kan slå ‘Goliat’ i denne kampen, men de har ikke gitt opp, ifølge direktøren Kai Holmberg.

Dag A. Ekeberg, redaktør

(Thailands Tidende utgave 5/2011)

Sist redigert 12. mai 2012 - 13:51
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Bang Sarey Nordic Resort
( / Hus til leie)

Bang Sarey Nordic Resort

2-roms Pratamnak Soi 4
( / Leilighet til leie)

2-roms Pratamnak Soi 4

View Talay 5c
( / Leilighet selges)

View Talay 5c

Thailand i Norge