4. mai 2011

Kasserte hjelpemidler kommer til nytte

Skrevet av 
Den første containeren med hjelpemidler for handikappede ankom Buriram for en uke siden. Den norske foreningen Chi Dee står bak prosjektet.

AV: DAG A. EKEBERG

Handikappede og pleietrengende thaier og faranger i Buriram skal nå få hjelpemidler i gave fra norske hjelpemiddelsentraler og kommuner. Norge kaster nemlig en hel mengde fullt brukelige sykehusutstyr og hjemmehjelpemidler av ulike årsaker. Dette har Johnny Borrebæk bitt seg merke i, og han var initiativtaker til at foreningen Chi Dee ('Det gode hjertet') i Isan startet prosjektet for fire år siden.
Borrebæk innrømmer at det har tatt lang tid, men sier at når de nå først er i gang vil det raskt komme flere containere.
- Det dreier seg i første omgang mye om rullatorer, gåstoler, rullestoler og krykker. Men også noe høyteknologisk utstyr som hjertestartere og -monitorer er med på første lass, sier Borrebæk.

Fattig provins - mange sykehus
Buriram er en av de fattigste provinsene i Thailand. Det er også en av de provinsene hvor det er mest populært for utlendinger - inkludert nordmenn - å pensjonere seg. Provinsen har ifølge Borrebæk 23 offentlige sykehus, og han sier at målet er at så mange som mulig av disse sykehusene skal kunne nyte godt av norske hjelpemidler. I første omgang er det imidlertid sykehuset Phutthaisong i provinshovedstaden - også med navn Buriram - som er mottaker.

Hjelp til svaksynte
Borrebæk er også aktiv i Norges Forbund for Svaksynte, og har sørget for at det blant utstyret som sendes hit også er inkludert noen såkalte leseTV-er.
De har også fått utstyr til øyeundersøkelser av en optiker i Oslo som legger ned forretningen sin.
Johnny Borrebæk er lokalpolitiker i Frp i Oslo, og har vært aktiv i hjelpeorganisasjoner i mange år. Han bor i Norge, men har samboer fra Buriram, og har også hus der.
Borrebæk påpeker at det er viktig at dette prosjektet blir gjennomført på en måte som gjør at alle midlene havner i de rette hender, og at ingen profiterer på virksomheten.

(Thailands Tidende utgave 1/2010)
Lest 1055 ganger
annonse:

forsiden

Utgave 4-2017 (1. april):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Siste rubrikkannonser

Ønsker å leie i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Penthouse i Pattaya
( / Leilighet til leie)

Penthouse i Pattaya

Utleieprosjekt i Hua Hin
( / Til salgs)

Utleieprosjekt i Hua Hin

Honda City, Jomtien
( / Til salgs)

Honda City, Jomtien