4. mai 2011

Fri strandferdsel i fare

Skrevet av 
Phuket Gazette har satt søkelyset på stadig nye resorter som blokkerer adgang til strender for andre enn sine gjester. Det siste eksemplet er Andaman White Beach Resort på Nai Thon Beach.

En leser sier at de har blokkert adgang til stranden han lenge har brukt, og da han gikk gjennom den nye beplantningen og inn på hotellets område, ble han vist bort av sikkerhetsvakter. Avisen har intervjuet daglig leder for resorten, Luciano Lazzarin, som sier at hvis folk tar en båt inn til stranden, eller klatrer ned fjellskrenten på siden av hotellet, vil de ikke avvise dem. Ordføreren i det lokale distriktet tar ingen stilling til saken, og sier kun at saksområde ikke angår dem.

Avisen har også intervjuet en kjent advokat på øya, Mongkol Ruengwutchanapuech, med utdannelse fra både Austraila og Thailand. Han sier at frasen 'Private Beach' er gull verdt i markedsføringsøyemed for resorter, men at de alle bør vite at det ikke finnes noe slikt som en privat strand under thailandsk lov. Advokaten innrømmer imidlertid at det er et smutthull i lovverket når det gjelder adgang til strender. Resorter har ingen plikt til å la folk gå gjennom deres resort på vei til stranden, så folk er altså nødt til å finne en egen vei. Noen steder i Thailand ligger resortene 'vegg i vegg', og da er plutselig begrepet fri strandferdsel en saga blått. (dae)

(Thailands Tidende utgave 1/2010)
Lest 912 ganger
annonse:

forsiden

Utgave 5-2017 (1. mai):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Leilighet ønskes leid Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

Påkostet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Påkostet villa Bang Sarey

Fullt utrustet villa Bang Sarey
( / Hus til salgs)

Fullt utrustet villa Bang Sarey

Ønsker å leie i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A