4. mai 2011

Businessklasse blir stadig billigere

Skrevet av 
Fra Oslo må du ut med nærmere 20.000 kroner for å reise i luksus til Bangkok, mens tilbudene fra London er mye bedre. Økt konkurranse neste år vil nok føre til lavere priser.

AV: TERJE ENGØ

Hvis du ønsker å oppleve litt luksus så velger du businessklasse neste gang du reiser til Thailand. Men bruk likevel litt tid på å sjekke priser. Det kan være mye å spare. I slutten av november var billigste businessklassebillett med SAS priset til 25.430 kroner. Finnair hadde billetter til 18.500 kroner, en besparelse på ca. 7000 kroner.
Legger du avreisen via London kan du derfra få businessklasse til Bangkok fra rundt 12.000 kroner og oppover. Gulf Air, Oman Air, og til og med det prisbelønte selskapet Etihad, tilbyr billetter mange tusen kroner rimeligere enn hva prisen er fra Oslo.

Russerne billigst
Billigst er det russiske selskapet Transaero. De tilbyr businessklasse til 1259 pund (ca. 12.000 kroner). Nå vil sikkert noen rynke litt på nesen og lure på både sikkerhet og kvalitet. Men Transaero har satset sterkt på å tilby businessklasse med god kvalitet til konkurransedyktig pris.
Transaero flyr både på USA og innad i EU, hvilket tilsier at de har gått gjennom nøye kontroller med hensyn til sikkerhet, siden over hundre flyselskap er nektet å fly til EU.
Transaero har seter på businessklasse som kan legges helt ned for de som ønsker å sove, istedenfor å bruke tiden til å drikke årgangsvin, cognac og spise gourmetmat. Det er likevel neppe grunn til å sammenligne med kvaliteten til for eksempel Etihad - men de koster da også ca. 17.800 kroner. Selv om kvaliteten på service og fly er blant verdens beste, er det nok mer fornuftig å slippe reisen til London og heller fly Finnair.

Større konkurranse
Neste år er det mulig at Norwegian og det nye selskapet Feel Air begynner å fly fra Oslo til Bangkok. Dette vil øke konkurransen på denne ruten dramatisk. Norwegian vil også ha flere klasser. Det er ikke usannsynlig at de tilbyr en klasse som ligner på hva selskapene kaller for 'Premium økonomi', til priser som vil kunne konkurrere med hva du i dag normalt betaler for en økonomiklassebillett. Det vil i tilfelle kunne trekke passasjerer fra andre selskapers businessklasser. Resultatet vil mest sannsynlig bli at det blir mer overkommelig å fly på businessklasse for folk flest.

Forsøk å oppgradere!
Det er blitt stadig vanskeligere å 'bomme' seg til oppgradering i 'gaten'. Stadig flere selskaper velger heller å enten selge ledige businessklasseseter til en litt rimeligere pris, eller oppgradere passasjerer som har kjøpt 'Premium økonomi' eller fullpris økonomiklassebillett. Men det er lov å forsøke. Har du Gullkort og er kledd fint er muligheten tilstede for at du kan være heldig.
Skulle du virkelig ha behov for luksus kan du prøve Første klasse. Fra London kan du fly med Etihad til den nette pris av 3.720 pund (ca. 35.000 kroner). Thai Airways koster 3.780 pund.
Tidligere var det mulig å få opp businessklassepriser på søkemotorer som www.kelkoo.com , men det går ikke lenger.
Ofte kan det lønne seg å ringe rundt til noen flyselskaper og reisebyråer og spørre om de har noen gode priser tilgjengelig. Er du litt fleksibel på avreisedag er det slett ikke umulig at det dukker opp et tilbud på under 15.000 kroner fra Oslo.

(Thailands Tidende utgave 1/2010)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Thailand i Norge