Anne-Marie Hauslo Anne-Marie Hauslo foto: Oddvar Wangberg
3. mai 2011

Nordmannsforbundet flytter til Pattaya - formann til Bangkok

Skrevet av 
Etter 27 år i Bangkok flytter Nordmannsforbundet sine møter til Pattaya. Formann Anne-Marie Hauslo gjør motsatt, hun skifter arbeidsgiver fra konsulatet på Jomtien til ambassaden i Bangkok.

AV: ODDVAR WANGBERG

- Jeg stortrivdes i jobben på konsulatet, sier Hauslo, men jeg har fått en meget inntresant jobb på ambassaden. Derfor blir det Bangkok for meg nå, men jeg forlater ikke helt Pattaya. Oppgaven som formann i Nordmannsforbundet krever at jeg må være her og ta meg av dette en stund til.
Nordmannsforbundet har nettopp flyttet den månedlige møteaktiviteten sin til Pattaya, etter å ha vært i Bangkok siden starten for 27 år siden. De opplevde at det etter hvert var et flertall av deltakerne på møtene som ikke var fra Bangkok, og de fleste av disse kom fra Pattaya-området.

Ideell organisasjon
Vi spurte: - Hvordan er det å være formann og samtidig være kvinne i en forening der mesteparten av medlemmene er menn:
- De første årene var det nok mest menn i foreningen, men nå er det nesten likt fordelt, og formannsjobben er bare hyggelige, svarer Hauslo.
Nordmannsforbundet ble startet av norske immigranter i USA i 1907. Kong Harald er foreningens høye beskytter. - Vi er en ideell organisasjon som har som mål å styrke båndene mellom Norge og nordmenn og deres slekt og venner utenfor Norges grenser, forteller Hauslo.

Alternativ møteplass
- Hva synes du om den politiske situasjonen og uroen i landet?
- Jeg er gjest i dette landet, så det er ikke opp til meg å si noe om dette, var det diplomatiske svaret vi fikk.
- Hvordan ser du på fremtiden for forbundet?
- Det står nye utfordringer på papiret. Mitt mål som formann er å få etablert forbundet som et alternativ til de eksisterende skandinaviske og utenlandske expatorganisasjonene. Vi er en ideell organisasjon som ikke er bundet opp på noen måter, for eksempel til noen politiske saker. Vi kan være et møtested for de som ikke ønsker å ta standpunkt til en sak, men gjerne vil treffe andre nordmenn her.

Anne-Marie Hauslo:

* Anne-Marie Hauslo (58) har ti års fartstid i Thailand og er for tiden formann i Nordmannsforbundet.
* Hun har vært konsulær assistent på det dansk-norske konsulatet i Pattaya de siste fire og et halvt årene, men skifter nå beite.
* Hun ble ansatt ved ambassaden i Bangkok fra 15. desember. Stillingstittel og -beskrivelse blir den samme i den nye jobben.
* Før de diplomatiske jobbene var hun ansatt i SAS i Bangkok. Hun var også sekretær og viseformann i Nordmannsforbundet i 2000-2004.

Nordmannsforbundet:

Den spede starten for Nordmannsforbundet i Thailand skjedde i 1983. Harald Engelsen ble anmodet om å være forbundets første representant her. Etter at Harald Engelsen døde i 1990 ble virksomheten liggende nede en tid. En gruppe på seks nordmenn kom sammen til et møte på restaurant Roberto i Sukhumvit Soi 18 for å diskutere hvordan virksomheten for forbundet kunne organiseres i Thailand. Resultatet av dette møtet er det vi ser følgene av i dag. Det ble enighet om å samle nordmenn til en sammenkomst hver første tirsdag i hver måned.

Det første av disse møtene ble holdt tirsdag 3. desember 1991 på Roberto, hvor møtene ble holdt frem til restauranten stengte. Deretter ble møtene holdt på forskjellige steder, som Chilli House, Amari Boulevard, Stable Lodge og Bei Otto frem til februarmøtet i 2001. Etter dette ble møtene holdt på Admiral's Pub.

Møtedeltagerne var opprinnelig nordmenn som bodde i Bangkok, studenter og ferierende. Med årene ble det færre utstasjonerte i de norske firmaene, og det norske miljøet forandret seg. Det ble flere barnefamilier som hadde sine egne trefftider og steder. Møtedeltagerne fra Bangkok ble etter hvert færre, og i løpet av 2009 var det flere nordmenn som kom fra Pattaya og andre steder i Thailand enn fra Bangkok. På årsmøtet i 2010 ble det derfor besluttet å legge møtevirksomheten til Pattaya.
Alle nordmenn og venner av Norge kan bli medlem. Medlemskapet koster 400 kroner pr år for ordinære medlemmer, og 350 kroner for pensjonister og studenter

Vanligst på konsulatet:

Bekreftelse på inntekt/pensjon
I tillegg til pass bringes følgende:
- Nyeste dokumentasjon på inntekt eller pensjon (fra NAV, annen pensjonskasse eller likningsattest -
ikke selvangivelse).
- Fullstendig adresse, eksempelvis:
31/75 Moo 12, Tambon Nongprue, Ampur Banglamung, Changwat Chonburi 20260.

Søknad om førerkort
Konsulatene utsteder bekreftelse.
Alle som oppholder seg over tre måneder i Thailand og kjører på veiene skal ha thailandsk førerkort.
Ta med:
- Passet
- Førerkort fra Norge
- Korrekt adresse.
- Legeerklæring

(Thailands Tidende utgave 1/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge