[ annonse ]
3. mai 2011

Atomkraftverk i Chonburi?

Skrevet av 
[ annonse ]

Det skal i vinter tas en avgjørelse i parlamentet angående bygging av atomkraftverk i Thailand. Landet er i dag veldig avhengig av naturgass, som står for 72 prosent av all kraftproduksjon, og hvor forekomstene i Thailandsbukta minker. Det har vært stor motstand mot kullkraftverk, så konsulentselskapet Burns and Roe Asia, som har jobbet med forslaget siden høsten 2008, sier at det bør bygges fem atomkraftverk som kan være klare til bruk innen 2020.

IAEA (The International Atomic Energy Agency) skal ifølge Bangkok Post i disse dager levere en innstilling om hvorvidt Thailand er rede for atomkraftverk med hensyn til miljø og sikkerhet.

Thailand hadde planer om å bygge atomkraftverk allerede i 1966. Planene var godkjent av IAEA, og det ble utlyst budrunde i 1976. På den tiden var imidlertid produksjonen av naturgass i full sving etter starten i 1971, og planene ble lagt på is i 1978.

Konsulentfirmaet har foreslått 14 mulige steder for bygging av atomkraftverk i provinsene Chainat, Chonburi, Chumpon og Nakhon Sithammarat. Det var i fjor sterke protestaksjoner i Nakhon Sithammarat, og myndighetene virker å ha droppet denne provinsen. Det gjenstår å se om resultatet blir tilsvarende i andre provinser, spesielt i Chonburi som lever godt av turismen i Pattaya og omegn.

Hvis Thailand ikke vil bygge atomkraftverk, foreslås det alternative kraftkilder, som økt import av vannkraft fra Laos, import av naturgass og bygging av kullkraftverk.

Vietnam og Malaysia har også planer om å bygge atomkraftverk i løpet av de neste ti år. (dae)

(Thailands Tidende utgave 1/2011)

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)