3. mai 2011

Holte skal hypnotisere Thailand

Skrevet av 
Torgrim Holte er intet mindre enn en hypnosekjendis på TV, noe som har brakt ham verden rundt i jobbsammenheng. Og nå er han altså i Thailand.

AV: HELGE HEYERDAHL

Voldamannen var nylig på sin første tur til Thailand, for å lade batteriene og ha møter med tv-kanaler. Med tidligere bostedsadresse i ni forskjellige land, ser han ikke bort fra at det tiende blir nettopp Thailand.
For selv om 44-åringen har hatt stor suksess med sine hypnoseprogrammer i en rekke land, er han spent på om showet også kan fungere på thailandsk tv.
- Utgangspunktet for turen var å ha noen møter med thailandske tvkanaler, for å se om markedet er klart for en hypnotisør - noe jeg meget raskt fant ut at det er.
Holte fikk på sin jomfrutur i Thailand muligheten til å besøke både Bangkok, Pattaya og Cha Am:
- Det var gledelig å se det blide folkeslaget i Thailand. I Cha-Am deltok jeg på søndagsjammen hos Nissa Nyberget. Siden jeg aldri klarer å gå forbi en mikrofon, endte jeg opp på scenen, og hadde også tvekamp med Egil Årum på trompet - med ett instrument og to munnstykker.

Unge jenter - gamle menn
- Når det gjelder Pattaya så var byen for meg en pulserende bombe, og jeg så jo også en del av det som mytene forteller om Pattaya - som blant annet stor aldersforskjell mellom thaijentene og vestlige menn, sier Holte.
- Når jeg reiser rundt i verden så forsøker jeg alltid å komme meg 'bak kulissene' for å finne ut hvordan og hvorfor ting er som de er. Jeg snakket blant annet med noen unge kvinner i 20-årene som hadde giftet seg med menn i 60-årene. Men som de sa, så var jentene lykkelige, og mennene var lykkelige. Så kanskje det heller er nordmenns fordømming vi må se på? Kanskje det er nordmenn som kritiserer som ikke passer inn i systemet til thaiene, og ikke omvendt?

Gikk 'dagskiftet'
- Hva synes du om Pattaya som et reisemål for barnefamilier, etter å ha sett byen selv?
- Jeg er sterkt i mot generaliseringen av byen, og jeg har venner som er unge, flotte menn som har funnet kjærligheten i Thailand. Og som lever et godt liv fullt av ekte kjærlighet.
Jeg valgte å gå 'dagskiftet' mens jeg var der, og jeg så stort sett solsiden av byen, og som viser hvor flott dette stedet egentlig er uten alle glorete neonlys om natten.

Mye å lære av thaiene
- Hva slo deg som ting vi burde lære av thaiene?
- Personlig så tror jeg alle folkeslag har noe å lære av hverandre. Og jeg tror vi nordmenn kan lære mye om service og ydmykhet av thaiene. Smilet, roen og det rolige tempoet la jeg også merke til. Det eneste jeg opplevde som slitsomt på reisen var tett trafikk og tildels lange køer.
- Kunne du tenkt deg å bosette deg her?
- Ja, jeg kunne absolutt tenkt meg å ha bosatt meg i Thailand på et litt senere tidspunkt i livet. Men foreløpig er det for langt for meg å reise hjem på jobb for et par dager med den lange reisen.

Torgrim Holte:

* Hjemsted: Haugesund, kommer fra Volda.
* Født: 1966.
* Yrke: Hypnotisør og illusjonist.
* Favorittsitat: Everything that happens is either a blessing which is also a lesson, or a lesson which is also a blessing.
* Aktuell: Nettopp hjemkommet etter møter med thailandsk tv om egne hypnoseshow for thaiene.

Mini-CV:

* Har ca. 100 private show for næringslivet pr år, og aktuell med DVD om røykeslutt og slanking.
* Tv-programmer i bl.a Sveits, Tyrkia og Norge.
* Siden slutten av 1990-tallet programskaper og tv-vert for egne show.
* Underholdt for SFOR-styrkene under Bosnia-krigen
* Startet karrieren på diskoteker, hoteller og cruiseskip.
* Har arbeidet som artist siden slutten av 1980-tallet.

Fem kjappe:

- Hvor gikk kreditkortet varmt?
- Stort sett i minibankene. Jeg foretrekker å bruke kontanter når jeg handler. Men jeg handlet mye klær og sko.

- Favorittrett i Thailand?
- Sticky rice med mango.

- Favorittsted?
- Hua Hin. Roen og menneskene der. Møtte masse kvalitetsmennesker, og ikke minst gamle venner som jeg faktisk ikke visste bodde i Thailand engang.

- Beste prutetips?
- Jeg pruter lite, men sjekker prisen på de forskjellige varene hos de forskjellige leverandørene. Finner den laveste prisen og sier den. Blir den ikke godtatt, så går jeg. Blir ropt tilbake i 99% av tilfellene med at handelen er i boks.

- Gikk du på noen flaue tonale språkblemmer?
- Jeg har sikkert gått på noen språksmeller, men folk har vært for høflige til å poengtere det for meg.
Jeg plukket opp noen ord og gloser, men etter å ha bodd i ni land blir det fort mye rot.

(Thailands Tidende utgave 2/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge