Kjente musikere - kjente sanger
3. mai 2011

Kjente musikere - kjente sanger

Skrevet av 
Lars Klevstrand har besøkt Pattaya, og holdt Evert Taubekonsert på Sjømannskirken sammen med Nissa Nyberget og Åge Haugen.

TEKST OG FOTO: ODDVAR J. WANGBERG

Lars Klevstrand (61) er vokalist, komponist, skuespiller og ikke minst visekunster. Han har vært en viktig person innen norsk visesang helt tilbake til slutten av 60-åra da han fikk sitt gjennombrudd og utga sin første LP-plate. Få kunstnere har vist en slik vilje til å profilere så mange forskjellige komponister og tekstforfattere i visene som han.
Noe veggpynt har han heller ikke vært som visesanger, noen ganger har han 'raslet med sablene'. Som ungdom tilhørte han de visesangerne som var politisk bevisste og sang viser som provoserte politikerne, noe som ble godt stoff for avisene. Han sier selv at det var det norske 'Dusteforbundet' som i media prøvde å kritisere noen av sangene som var politisk betente.
Klevstrand har opptrådt med kammerkor, kabaret, revy og store konserter og sang, sammen med Lillebjørn Nilsen, Steinar Ofsdal, Arja Saijonmaa og Kari Svendsen. Han har også mottatt både Spelemannsprisen og Prøysenprisen.
Nå til sommeren har han og Nissa Nyberget en runde med viser fra Evert Taube i Fredrikstad.

Bye, Cranner og Sinatra
Lars Klevstrand er utdannet ved Norsk Musikkhøyskole og tok tak i sin første gitar allerede som 15-åring da han begynte å spille viser.
- Da jeg fikk min første 'bibel' - viser skrevet av Erik Bye - var det gjort, og han og Alf Cranner ble mine forbilder. Jeg gjorde ikke som andre ungdommer som spilte rock og motemusikk, nei jeg var visefrelst, sier han, - men det hender jeg nynner litt på Frank Sinatra en gang i blant.
Klevstrand hadde med seg Åge Haugen og Nissa Nyberget på konserten på Sjømannskirken 5. januar. Nyberget ble for øvrig intervjuet i Pattaya Tidende 1. oktober 2009 fra sitt gjestehus i Cha-Am.
Temaet på konserten var viser av Evert Taube. De sang blant annet Englamark, Rosa på ball, Så lenge skutan kan gå og Flikkan i Havana.

(Thailands Tidende utgave 2/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge