3. mai 2011

Uenighet om forbud mot alkohol i nasjonalparker

Skrevet av 

Et mord under et party i nasjonalparken Khao Yai før jul førte til at myndighetene var raskt ute med å si at de nå ville sørge for at en lov fra 1961 som forbyr konsum og salg alkohol i landets 102 nasjonalparker skulle håndheves.

Dette førte til et oppslag i avisen The Nation hvor hotell- og restaurantnæringen på øya Koh Samet i Rayong sa at de like gjerne kunne stenge virksomheten hvis de ikke fikk lov å servere alkohol til gjestene.

Tom Stenshavn i reisebyrået VIP Reiser i Pattaya forteller oss at i hvert fall i Sai Yok nasjonalpark serveres det fortsatt alkohol på restaurantene. Han sier også at det er ingen som sjekker bagasjen før man begir seg inn i nasjonalparken, men han kan bekrefte at det står et skilt om alkoholforbudet ved inngangen til parken.

Forretningsdrivende i nasjonalparken Phoo Kradueng i provinsen Loei i Nord-Thailand forteller til The Nation at de allerede har sitt eget regelverk angående alkohol: Besøkende må registrere hva slags alkohol de bringer med seg inn i parken og betale et depositum ved inngangen. Dette får de tilbake når de kan bevise at de har brakt med seg alle tomme flasker og bokser ut av parken igjen. Konsumet har altså vært tillatt, men ikke forsøpling. De er fornøyd med dette regelverket, og stiller seg spørrende til politikernes utspill.

Turistnæringen er viktig i Thailand, og man ser ofte pragmatiske tolkninger av strikte lover, bare man får tenkt seg litt om. (dae)

(Thailands Tidende utgave 2/2011)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge