3. mai 2011

Thaiforening utvider nedslagsfeltet

Skrevet av 
Den 600 medlemmer store 'Thai Buddhistforeningen Trondheim' har hatt årsmøte, og ønsker nå folk velkommen også fra andre fylker.

AV: LARS BROVOLD

Denne stadig voksende foreningen lokalisert på Heimdal utenfor Trondheim har holdt årsmøte. Pannee Sliper ble valgt til ny styreformann. Hun har vært med siden foreningen ble stiftet ca. 1990, da det kun var en håndfull thaikvinner i Trondheim.

Foreningen fikk på årsmøtet nye vedtekter som sikrer thaibuddhismens sentrale stilling i foreningen - det er foreningens rolle som trossamfunn som skal være den mest sentrale. I tillegg til dette er det jevnlige medlemsmøter og foreningen er også med på lokale arrangement i forbindelse med 'Martnan', 17. mai og den lokale versjonen av Loy Krathong. Foreningens forsamlingshus på Heimdal er blitt kommunalt omregulert til religiøst forsamlingslokale. Hele fem munker var til stede på årsmøtet, hvorav én var kommet hele veien fra Frankfurt i Tyskland, og én fra buddhisttemplet i Sola utenfor Stavanger.

Økt interesse for medlemskap fra thaier utenfor Trondheim og Trønderlagen har fått foreningen til å endre vedtektene slik at de nå ønsker velkommen også de som måtte komme fra Møre og Romsdal og fra fylker lengre nord.
Den nye styreformannen sier: - Antall ekteskap mellom thaikvinner og norske menn øker jevnt og trutt, og som sosial arena blir foreningen viktig for thaienes trivsel i Norge.

Sliper forteller at flere medlemmer forlengst har inngått samarbeid yrkesmessig, med alt fra restaurantdrift og tolkningstjeneste til klesproduksjon. - Gjennom foreningen har stadig flere fått muligheten til å høste fordeler av hverandres ulike erfaringer og bakgrunner i det samfunnet de er kommet til. Mange av foreningens medlemmer har også med seg barn fra tidligere forhold til Norge. Barn med en thailandsk mor får derfor i langt større grad anledning til å bli bevisst sin bakgrunn, sier Sliper.

(Thailands Tidende utgave 3/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge