[ annonse ]
3. mai 2011

Leserinnlegg: Kildeskatten er rett og slett ulogisk!

Skrevet av 

Problemet med kildeskatten er at den ikke er logisk. Eller kan du finne en eneste logisk forklaring på at staten skal beslaglegge deler av opptjent pensjon til en ufør pensjonist som er godkjent bosatt i Thailand av norske og thailandske forvaltningsorganer, som aldri har vært i Norge etter utflyttingen og aldri mer skal til Norge, ikke eier noe i Norge, ikke har gjeld eller annen tilknytning til Norge og er blitt fratatt alle de sosiale godene han hadde da han bodde i Norge? I tillegg til den økonomiske belastningen er denne urettferdigheten også et psykisk problem for oss, som forverrer vår allerede dårlige helse.

Dessuten er ikke Thailand billig for en syk pensjonist. Bare den nødvendige sykeforsikringen koster mellom 15.000 og 70.000 kroner pr år, avhengig av alder.

Når man ikke kan bo alene, må man selv betale for det daglige tilsyn. Bare dette koster bortimot halvparten av utbetalte restpensjon, uten at man får skattefradrag, siden kildeskatten er flat.

Hva er det vi betaler kildeskatt for? Ingen har kunnet svare oss. I Norge hadde jeg gratis sykehus, fysioterapi, hustrufradrag, boligtilskudd og halv pris på offentlig transport. Nå får jeg ingen ting.

Frustrert pensjonist, Chonburi

(Thailands Tidende utgave 3/2011)

Lest 1367 ganger Sist redigert 12. mai 2012 - 11:25

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Hus m/tropisk hage til salgs
( / Hus til salgs)

Hus m/tropisk hage til salgs

View Talay 5D – 86 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 5D – 86 kvm

View Talay 3A
( / Leilighet selges)

View Talay 3A

Interaktive oversikter