3. mai 2011

Leserinnlegg: Kildeskatten er rett og slett ulogisk!

Skrevet av 

Problemet med kildeskatten er at den ikke er logisk. Eller kan du finne en eneste logisk forklaring på at staten skal beslaglegge deler av opptjent pensjon til en ufør pensjonist som er godkjent bosatt i Thailand av norske og thailandske forvaltningsorganer, som aldri har vært i Norge etter utflyttingen og aldri mer skal til Norge, ikke eier noe i Norge, ikke har gjeld eller annen tilknytning til Norge og er blitt fratatt alle de sosiale godene han hadde da han bodde i Norge? I tillegg til den økonomiske belastningen er denne urettferdigheten også et psykisk problem for oss, som forverrer vår allerede dårlige helse.

Dessuten er ikke Thailand billig for en syk pensjonist. Bare den nødvendige sykeforsikringen koster mellom 15.000 og 70.000 kroner pr år, avhengig av alder.

Når man ikke kan bo alene, må man selv betale for det daglige tilsyn. Bare dette koster bortimot halvparten av utbetalte restpensjon, uten at man får skattefradrag, siden kildeskatten er flat.

Hva er det vi betaler kildeskatt for? Ingen har kunnet svare oss. I Norge hadde jeg gratis sykehus, fysioterapi, hustrufradrag, boligtilskudd og halv pris på offentlig transport. Nå får jeg ingen ting.

Frustrert pensjonist, Chonburi

(Thailands Tidende utgave 3/2011)

Sist redigert 12. mai 2012 - 11:25
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Bang Sarey Nordic Resort
( / Hus til leie)

Bang Sarey Nordic Resort

2-roms Pratamnak Soi 4
( / Leilighet til leie)

2-roms Pratamnak Soi 4

View Talay 5c
( / Leilighet selges)

View Talay 5c

Thailand i Norge