Kukgai (30) Kukgai (30) foto: Helge Heyerdahl
2. mai 2011

Thailandske yrker: Smart butikkeier/tv-reporter

Skrevet av 
For Kukgai (30) er drømmen å bli superstjerne. I mellomtiden jobber hun som programleder for lokal-tv i Pattaya, hvor alt dreier seg om reklame i en eller annen form, inkludert for Kukgais egen klesforretning.

TEKST OG FOTO: HELGE HEYERDAHL

Denne gangen er det The Avenue som besøkes av Kukgai og hennes team, og målet er å vise frem flest mulig av de forretningsdrivende på kjøpesenteret. Butikkeiere intervjues, klær vises frem, mat prøvesmakes og kinoseter prøvesittes foran kamera. Og konklusjonen Kukgai trekker er alltid positiv: 'Veldig billig og moteriktig', 'maten er noe av det beste jeg har smakt og kjempebillig' og 'denne kinoen er helt fantastisk' er noen av superlativene som hagler på kjøpesenteret i Second Road.
- Tror du ikke seerne gjennomskuer deg når stedene du besøker alltid får så flott omtale? Snakker du alltid sant?
- Haha, det er viktig å være positiv. For selv om de stedene vi lager programmer fra ikke betaler oss noe nå, så er de potensielle annonsører i fremtiden. Derfor er det viktig at vi gir dem litt god reklame så de kanskje begynner å reklamere på tv-kanalen vår hvis de ser at omsetningen går opp etter at de har vært på tv, forklarer Kukgai.

Kamp om reklamekronene
Det er mange som kjemper om reklamekronene i Pattaya. Kukgai jobber for Sophon Cable og Jomtien TV.
- Hvorfor tror du det er sånn her i Pattaya at nærmest uansett hvilken kanal man ser på så er det snakk om reklameprogrammer, bare avbrutt av reklame?
- Kampen er hard om sponsorene, så det er nok derfor det har blitt sånn. Nå lager jeg programmer på thai for thaier i utgangspunktet, og vi får god tilbakemelding på programmene fordi mange thaier liker å se hvilke tilbud som er rundt i byen, hvor man kan spise godt og billig osv. Dessuten er vi en liten stab som skal fylle en time på tv hver ukedag, så da blir det vanskelig å lage programmer som det tar lang tid å lage og redigere. Dermed blir det fort til at det blir denne type programmer, og det passer meg fint for da kan jeg prøve å smette inn litt reklame for mine egne interesser også.
- Egne interesser? - Ja, jeg har en egen butikk her på The Avenue, og jeg er medeier i en karaokebar. Så da må jeg jo prøve å få reklamert litt for disse også.
- Og det uten at noen reagerer?
- Det har gått bra så langt, så det tror jeg ikke er noe problem, sier Kukgai.

- Åpen og gal
Kukgai er selvlært, og har funnet sin egen stil på skjermen. Det vil si, hun er akkurat den samme uansett om de er i opptak eller ikke.
- Jeg er åpen og litt gal, og det kommer godt med som programleder. For når jeg skal intervjue store stjerner, eller stå midt i Walking Street og lage program, så kan jeg ikke være sjenert eller redd for å dumme meg ut. Jeg var sjenert til å begynne med, men sånn sett er det å jobbe i tv bra for å bli mer selvsikker og tro på seg selv.
- Blir du stadig gjenkjent?
- Ja, hele tiden. På dagtid så er alle høflige og greie, og mange sier at de synes jeg har god energi på tv og gjør dem glade. Det er veldig hyggelig å høre. Men om jeg går på diskotek eller noe på kvelden, så går det nok på hvor pen og sexy de synes jeg er. Da er det ikke måte på hvor vakker jeg er, sier Kukgai.
- Hva drømmer du om?
- Det er å bli superstjerne. Jeg har mange thailandske forbilder, og drømmen er å bli så flink som dem en dag. Da hadde mine drømmer vært oppnådd.

(Thailands Tidende utgave 4/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge