2. mai 2011

Konsulen: - Kom til Thailand for helsebehandling

Skrevet av 
Den thailandske konsulen i Oslo ser for seg at Thailand kan avlaste det norske helsevesen. Han synes synd på pensjonister på glattisen, og inviterer dem til å tilbringe vinteren i Thailand.

AV: LARS BROVOLD

Vi har fått et intervju med Mr. Teeraboon Boonwit, thailandsk konsul i Oslo:
- Hvordan vurderes tilstrømningen av nordmenn til Thailand på offisielt hold?
- Thailand ønsker at enda flere norske pensjonerte og eldre kommer og bor hos oss. Det er dem vel unt. Jeg synes direkte synd på de mange eldre som må gå med stokker på blankisen i kalde Norge. Til de som kommer til meg sier jeg; kom til Thailand og lev lykkelig!
Konsulen bruker trekkfugler som sammenligning: - Når sol og sommer tar en pause, flyr gjessene til varmere himmelstrøk, men trekker tilbake til Norge når snøen er smeltet. Helt klart vil det lave prisnivået i Thailand også øke livskvaliteten.

- Kan avlaste Norge
- Hva ser du på som viktig for forholdet Thailand-Norge fremover?
- Med tanke på at Thailand er i tetsjiktet for helsetjenester i Asia, sammen med India og Singapore, har dette feltet et enormt potensiale. Meg bekjent pågår det seriøse vurderinger om å inkludere statsfinansiert bruk av thailandske helsetjenester gjennom det norske helsesystemet for å korte ned ventelister. Konsulen sier at thailandske leger er verdensledende, eksempelvis innen operasjoner som angår nyrer, transplantasjoner og kjønnsskifteoperasjoner.
- Allerede nå er det flere amerikanske forsikringsselskaper som inkluderer legebehandling i Thailand i sine forsikringsavtaler. Vi ønsker å satse på å bli et stort medisinsk forskningslaboratorium, og kan komplettere det norske helsesystemet om det er politisk vilje til det, sier konsulen.

Lang erfaring
Mr. Boonwit var utstasjonert ved ambassader i Nepal, Frankrike og Sri Lanka før han fikk jobben i Oslo.
Under seg har han rundt ti ansatte. Sine arbeidsoppgaver beskriver han slik:
- Jeg ser på saker om statsborgerskap og godkjenning av offisielle dokumenter, inkludert fødsels- og dødsattester, militær verneplikt osv. Dessuten bistår jeg turister og ulike offisielle delegasjoner.
Mr. Boonwit forteller: - Jeg liker meg godt her, selv om det på denne tid av året er kjølig nok. For thaier er det uvant at fremmede ikke taler sammen i det offentlige rom. Man får inntrykk av at mange nordmenn er ensomme. Men vennlighet og sjenerøsitet har de så det monner, ikke minst synlig ved at de hjelper mennesker i fattigdom og nød, eller på flukt fra undertrykkende statsmakter.

To prinsesser til Norge
- Hva har vært den største begivenheten fra din tjenestetid i Oslo så langt?
- Det var naturlig nok da Hennes kongelige høyhet Prinsesse Somsawali gjestet Norge på et offisielt statsbesøk i juli i fjor. Hun var også innom ambassaden her i Oslo. Konsulen fortsetter: - En del norske medier meldte at besøket var det første på 102 år av den thailandske kongefamilien. Det var å ta litt vel hardt i, fordi en annen thailandsk prinsesse, prinsesse Maha Chakri Sirindhorn besøkte Norge på 1990-tallet. Prinsesse Sirindhorn sa på en utstillingsmesse i 2010 at hun gjerne kommer til Norge igjen, og da vil hun besøke Svalbard.

Født: Bangkok.

Videregående skolegang: Satit Patumwan School

Universitetsutdanning: Bachelorgrad i statsvitenskap ved Cornell University, New York (1984), Mastergrad i statsvitenskap ved University of Paris (1987).

Yrkesliv i utenrikstjenesten: Tredjesekretær i Katmandu, Nepal (1994), Andresekretær i Paris, Frankrike 1999), Førstesekretær i Colombo, Sri Lanka (2004), Førstesekretær og konsul i Oslo (2009).

(Thailands Tidende utgave 4/2011)
[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge