Vannkrig i Soi Post Office i Pattaya Vannkrig i Soi Post Office i Pattaya (foto: Terje Engø)
24. mars 2012

Pattaya i april - vannkrig og musikkfestival

Skrevet av 

Den tradisjonelle thailandske nyttårsfeiringen (Songkran) blir etterfulgt av den utsatte Pattaya Music Festival. Pattayaborgere kan se frem til mye festivitas i april.

Pattaya er, ved siden av Chiang Mai, kjent som Songkran-hovedstaden i Thailand. Andre steder i Thailand varer Songkran tre dager, 13-15. april, og som oftest tillates det vannkrig kun en eller to av disse dagene. Men i Pattaya er det annerledes. Feiringen varer offisielt i hele ni dager, men det er heller ikke nok for noen, og mange tyvstarter et par dager tidligere. Datoene 11-19 april er i år offisielle Songkran-dager i Pattaya ifølge ordføreren Itthipol Kunplome. Dette er de samme datoene som tidligere år. Den 19. faller på en torsdag, så man kan kanskje være fristet til å tro at vannkrigen vil vare ut helgen, men det blir nok ikke tilfelle. Politiet slår strengt ned på de som spruter vann 20. april. De som tyvstarter 9. eller 10. april derimot virker ikke å få noen problemer. Derfor er det da også en del barer langs Beach Road som begynner å hive vann på forbigående motorister og passasjerer i bahtbusser allerede fra 9. april. Dermed er du advart.

Landets største musikkfestival

Helgen etter dette, 27-29. april, er det klart for den årlige Pattaya Mysic Festival. Dette er et arrangement som er ment for thaier, selv om det også er mange utlendinger å se. Ungdommer strømmer til Pattaya fra fjern og nær, ikke minst fra Bangkok, og byen er et eneste stort trafikkaos i tre dager. Det er også garantert at det blir bråk og slåsskamper, for det har vi sett hvert år. Ungdomsgjenger benytter denne anledningen til å drikke seg fulle og egge til kamp

Musikkfestivalen var opprinnelig planlagt for helgen 16-18. mars. Den ble imidlertid flyttet fordi det fortsatt er sørgetid i Thailand etter at prinsesse Bejaratana Rajasuda døde 27. juli i fjor. Hun kremeres 9. april, og etter det er det fritt frem for slike festivaler. Men da er det altså Songkran som kommer i veien, så ergo ble 27-29. april valgt.

Prinsesse Rajasuda var eneste datter av kong Vajiravudh (Rama VI), som var den nåværende kongens onkel. Prinsessen ble 85 år gammel.

Det er fortsatt uklart om det blir et like stort arrangement som tidligere år, og om arrangørene får booket om alle de store stjernene. Det er ikke gitt ut noe program ennå. Normalt synges det fra fem scener langs Beach Road, og det er mange hundre tusen tilreisende.

(Thailands Tidende Nett)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Nyoppusset leilighet - Pattaya
( / Leilighet selges)

Nyoppusset leilighet - Pattaya

Pool Villa sentralt Hua Hin
( / Til salgs)

Pool Villa sentralt Hua Hin

Condo 1 soverom Jomtien
( / Leilighet til leie)

Condo 1 soverom Jomtien

Thailand i Norge