Akuttbehandling er blitt gratis - i hvertfall i teorien Akuttbehandling er blitt gratis - i hvertfall i teorien foto: Carryboy
29. mars 2012

Akuttmottak blir gratis

Skrevet av 

1. april settes en av regjeringens helsereformer ut i livet. Da vil alle thaier ha rett på gratis akuttbehandling på sykehus - både private og offentlige.

Ikke uventet har private sykehuseiere vært aktivt på banen i forbindelse med reformen. Private Hospital Association etterlyser i Bangkok Post definisjoner på hva "akutt" betyr. Helsemyndighetene har budsjettert med 10.500 baht i snitt pr akutt-tilfelle. Folk har rett på 72 timers behandling på et hvilket som helst sykehus før de må betale selv eller bli overført til det nærmeste offentlige sykehus. Kritiske røster har stilt spørsmål ved hvor mye man kan forvente av behandling på private sykehus.

Ordningen gjelder også for utlendinger som jobber i Thailand. Disse blir automatisk trukket "social security" av sine lønninger, på samme måte som thaier, og har samme type helserettigheter.

Det er tre type helseforsikringer som til sammen dekker alle thaier - i hvert fall de som har ID-kort. Det er Social Security Fund (for ansatte i private bedrifter), Civil Servants’ Welfare Fund (for offentlig ansatte) og National Health Security Fund (for fattige, eldre og arbeidsledige).

Regjeringen skal også gjeninnføre ordningen med 30 baht pr besøk på offentlige sykehus. Dette ble innført under Thaksin-regjeringen, men fjernet under Abhisit. I praksis var det ulik erfaring med 30-bahtssystemet. Det var klager på at man ikke fikk spesielt god eller rask behandling for 30 baht.

(Thailands Tidende Nett)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge