Air Asias annonse i the Nation Air Asias annonse i the Nation
2. april 2012

Geirangerfjorden i reklame for kinareiser

Skrevet av 

Flyselskapet AirAsia har etablert en flyforbindelse fra Bangkok til Chongqing i Kina. Men de har ikke svart oss på hva Geirangerfjorden har med det hele å gjøre.
Billigselskapet AirAsia hadde i mars en stor annonsekampanje for sin nye direkterute til Chongqing. Her lokker de med billetter til gunstige 2200 baht - selv om den lille skriften avslører at det kun er enveisbillett man får for denne prisen.

Reklamekampanjen er illustrert av et kjent motiv for nordmenn - et stort cruiseskip i en trang fjord. Fjorden likner til forveksling på Geirangerfjorden. Om det er et manipulert bilde eller et maleri er vanskelig å se.

Reklamebyrået som har laget kampanjen har mest sannsynlig ikke vært i Chongqing, for der er det ikke mange fjorder og høye fjell, som vårt bilde viser.
Vi henvendte oss via e-post til AirAsias markedsavdeling for å få avklart hva en norsk fjord gjorde i denne reklamekampanjen. En uke og en purring senere har vi i skrivende stund ikke hørt noe fra selskapet.

[ annonse ]

‘Tåkebyen’

Chongqing er en stor innlandsby i provinsen av samme navn. Selve byen har ifølge Wikipedia ca. 7 millioner innbyggere, mens hele det administrative området har 28,5 millioner innbyggere (tall fra 2010) og er industrihovedstaden for Sørvest-Kina.

Klimaet i byen kan faktisk minne litt om det norske vestlandet, ifølge det man kan lese på Wikipedia. Somrene er kjennetegnet av høy luftfuktighet og mye regn, mens vintrene er preget av tåke. Det kan være inntil 100 dager i året med tykk tåke, og byen har da også fått tilnavnet ‘tåkebyen’. Chongqing har kun 1055 soltimer pr år, noe som er blant det laveste i Kina.

Panda og bjørkeløv

Innfelt i ‘Geirangermotivet’ i reklamen ser man en panda som ligger på ryggen og koser seg. Nå trives vel panda best i bambusskratt og ikke i bjørkekratt, som er treslaget på illustrasjon. For å gjøre det hele mer eksotisk, og kanskje mindre norsk og mer kinesisk, har bjørkekrattet fått rød løv.
Vi tillater oss å håpe at pilotene til AirAsia har mer kunnskap om geografi, samt retnings- og stedsans, enn markedsavdelingen har.

(Thailands Tidende utgave 4/2012 - 1. april 2012)

Lest 1412 ganger Sist redigert 2. april 2012 - 11:38

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Mest lest siste måned

Siste rubrikkannonser

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai

Najomtien - stor designvilla
( / Hus til leie)

Najomtien - stor designvilla

Raskt salg Koh Samui
( / Land til salgs)

Raskt salg Koh Samui

Bangsare ved stranden
( / Leilighet selges)

Bangsare ved stranden

Enebolig i Cha am
( / Hus til salgs)

Enebolig i Cha am

Interaktive oversikter