2. april 2012

Big C tar opp kampen med 7-Eleven

Skrevet av 

De to store supermarkedskjedene i Thailand, Tesco Lotus og Big C, er desperate etter å få hånd om de store summene 7-Eleven håver inn Thailand. Bare Japan (13.000 utsalg) og USA (6500 utsalg) har flere 7-Eleven-butikker enn Thailand, med sine 6300 utsalg. Britisk eide Tesco Lotus har nå nærmere 900 utsalg, hvorav de fleste er såkalte ‘Express’ - miniutsalg. Big C har i følge Bangkok Post lagt en plan om å utvikle 1000 ‘Mini Big C’-utsalg de nærmeste fem årene. Investeringen skal koste 5 milliarder baht. 300 av disse utsalgene skal komme i samarbeid med ‘Bangchak’ bensinstasjoner.

Thaieide Big C har som mål å utkonkurrere sin britiske rival, og kjøpte for to år siden opp nummer 3-kjeden Carrefour. Overfor utlendinger i Thailand må ‘Big C’ leve med sitt uheldige navn, som rett og slett betyr ‘kreft’ for engelsktalende mennesker.

Talsmenn for lokale kjøpmenn har i mange år advart mot at den raske utbredelsen av slike minikjøpesentre ødelegger forretningsgrunnlaget for små dagligvareforretninger rundt om på landsbygda i Thailand - som er livsgrunnlaget for et stort antall thaier. (dae)

(Thailands Tidende utgave 4/2012 - 1. april 2012)

Lest 1275 ganger

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 3-2017 (1. mars):
Abonner på gratis e-avis for å lese denne utgaven

Siste rubrikkannonser

Utleieprosjekt i Hua Hin
( / Til salgs)

Utleieprosjekt i Hua Hin

Honda City, Jomtien
( / Til salgs)

Honda City, Jomtien

Vil leie leilighet i Pattaya
( / Tjenester)

noimage

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Toyota Avanza 1.5 S 2007
( / Til salgs)

Toyota Avanza 1.5 S 2007