2. april 2012

Lavprisselskaper skal tilbake til Don Mueang

Skrevet av 

Regjeringen har bestemt at lavkost flyselskaper som flyr internt i Thailand og til nabolandene skal tilbake til den gamle flyplassen, Don Mueang. Avisen The Nation melder at det er trafikkaos på hovedflyplassen Suvarnabhumi som ligger bak avgjørelsen.

Flom til tross var det i fjor flere flyankomster til Thailand enn noensinne. Og sammen med innenlandstrafikk hadde flyplassen i fjor totalt 48 millioner passasjerer, som er 3 millioner mer enn offisiell kapasitet. Det har vært køer på innsjekking og passkontroll på den nye hovedflyplassen. Kritikere av regjeringen sier at dette ikke er nok til å løse problemene på hovedflyplassen. Flyplassledelsen har da også nylig ansatt mange nye kontrollører til å få fart på køene, men det faktum at det kun er tre immigrasjonsluker gir uansett kø mange ganger. Immigrasjonsmyndighetene blir oppfordret til å øke kapasiteten. Et problem er også renoveringsarbeider på flyplassen som trekker ut i langdrag.

Den største operatøren som vil måtte flytte er Air Asia, som har 82-90 avganger daglig fra Bangkok. Bangkok Airways og Orient Thai er andre store lavkostselskaper.

Maiyarat Pheerayakoses, president i innenlandsselskapenes forening (Association of Domestic Travel), sa at de ikke hadde noe imot å ta i bruk den gamle flyplassen. Men hun rådet myndighetene til å skynde seg langsomt i denne saken, grunnet de mange reisende som har overgang til innenlandsfly på hovedflyplassen. Hun oppfordret også til å utbedre transportmulighetene mellom Suvarnabhumi og Don Mueang.
Thailandske myndigheter regner med enda større trafikk fremover, spesielt siden det er under tre år til den nye økonomiske sonen i Sørøst-Asia innføres. Det som kalles Asean Economic Community innføres 1. januar 2015. (dae)

(Thailands Tidende utgave 4/2012 - 1. april 2012)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge