annonse:
2. april 2012

Lavprisselskaper skal tilbake til Don Mueang

Skrevet av 

Regjeringen har bestemt at lavkost flyselskaper som flyr internt i Thailand og til nabolandene skal tilbake til den gamle flyplassen, Don Mueang. Avisen The Nation melder at det er trafikkaos på hovedflyplassen Suvarnabhumi som ligger bak avgjørelsen.

Flom til tross var det i fjor flere flyankomster til Thailand enn noensinne. Og sammen med innenlandstrafikk hadde flyplassen i fjor totalt 48 millioner passasjerer, som er 3 millioner mer enn offisiell kapasitet. Det har vært køer på innsjekking og passkontroll på den nye hovedflyplassen. Kritikere av regjeringen sier at dette ikke er nok til å løse problemene på hovedflyplassen. Flyplassledelsen har da også nylig ansatt mange nye kontrollører til å få fart på køene, men det faktum at det kun er tre immigrasjonsluker gir uansett kø mange ganger. Immigrasjonsmyndighetene blir oppfordret til å øke kapasiteten. Et problem er også renoveringsarbeider på flyplassen som trekker ut i langdrag.

Den største operatøren som vil måtte flytte er Air Asia, som har 82-90 avganger daglig fra Bangkok. Bangkok Airways og Orient Thai er andre store lavkostselskaper.

Maiyarat Pheerayakoses, president i innenlandsselskapenes forening (Association of Domestic Travel), sa at de ikke hadde noe imot å ta i bruk den gamle flyplassen. Men hun rådet myndighetene til å skynde seg langsomt i denne saken, grunnet de mange reisende som har overgang til innenlandsfly på hovedflyplassen. Hun oppfordret også til å utbedre transportmulighetene mellom Suvarnabhumi og Don Mueang.
Thailandske myndigheter regner med enda større trafikk fremover, spesielt siden det er under tre år til den nye økonomiske sonen i Sørøst-Asia innføres. Det som kalles Asean Economic Community innføres 1. januar 2015. (dae)

(Thailands Tidende utgave 4/2012 - 1. april 2012)

Lest 1503 ganger

Likte du denne artikkelen? Lik Thailands Tidende på Facebook:

annonser:

forsiden

Utgave 2 – 1. februar:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

Isuzu MU-X
( / Til salgs)

noimage

Rolig 3-roms Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Rolig 3-roms Nordic Terrace

Flott leilighet på Jomtien
( / Leilighet til leie)

Flott leilighet på Jomtien

Beste beliggenhet på Jomtien
( / Leilighet selges)

Beste beliggenhet på Jomtien

Penthouse Nordic Terrace
( / Leilighet selges)

Penthouse Nordic Terrace