Liv Kirkeby Liv Kirkeby foto: Oddvar J. Wangberg
2. april 2012

Liv solgte alt - ga pengene til barnehjem

Skrevet av 

Minstepensjonist Liv Kirkeby (68) solgte leilighet og bil i Norge og leide seg en leilighet i Pattaya. Hun har gitt over 2 millioner baht til barnehjemmet Baan Jing Jai i Pattaya. - Jeg har alt jeg trenger, sier pensjonisten som jobber frivillig på Sjømannskirken.

- Det er dette jeg har drømt om hele mitt liv, sier en fornøyd og smilende Liv Kirkeby (68). - Denne byen skal jeg leve og dø i, det blir kun urna som kommer til Norge.
Liv har bodd 4 år i Pattaya og har leid seg ‘verdens fineste leilighet’, som hun sier, bare 30 meter fra sjøen. Hun bor i 15. etasje og ser utover sjøen både fra stua og soverommet
- Jeg våkner opp på morgenen og ser ut over havet etter en deilig frokost. Forhåpentligvis plager ikke sykdommen multippel sklerose (MS) meg for mye. Når jeg er klar går turen ned til Sjømannskirken, der jeg er frivillig medarbeider. Der møter jeg hyggelige og kjekke mennesker som er blitt mine venner. Flesteparten av de besøkende er mannfolk.

Tøft liv
- Livet mitt har ikke alltid vært slik. Allerede som barn hadde jeg snev av sykdommen uten å vite det. Oppdragelsen hjemme var et mareritt med juling og straff nesten hver dag. I ekteskapsperioden min var det mye alkohol og krangling med min ektemann, sier Liv og fortsetter:
- Her i Pattaya har jeg et himmelrike med mange venner rundt meg, det er nesten uforståelig at mitt liv har blitt så totalt forandret. Det er skjønt å bli gammel så lenge man får være her i varmen og slippe mye av smertene med MS-sykdommen.
For 15 år siden reiste Liv på ferie til Phuket. Hun forelsket seg umiddelbart i Thailand: - Da jeg kom hjem sa jeg til alle mine kjente at ‘dette landet skal jeg pensjonere meg i’. Valget falt på Pattaya, mye på grunn av et stort og trygt norsk miljø.

- Har alt jeg trenger
- Du er som minstepensjonist hovedsponsor for barnehjemmet Baan Jing Jai. Hvor mye penger har du egentlig bidratt med?
- Jeg ønsker ikke å skryte, men det er blitt en del baht, sier Liv.
Vi ga oss ikke så lett, og lurte på om det dreier seg om mer enn 2 millioner baht: - La oss si det sånn, får vi beskjedent som svar.
- Dette er jo meget pent gjort av deg. Men hvorfor?
- Jeg jobbet i kantina på Toyota ved Alnabru i Oslo og eide gjeldfri leilighet og bil. Så solgte jeg alt og leide meg en flott leilighet her i Pattaya. Etter å ha sett hvor elendig forholdene var på barnehjemmet bestemte jeg meg for å gi noe av pengene jeg hadde.
- Men det er jo så mye annet å bruke penger på?
- Jeg har alt jeg trenger, fin leilighet og gode venner. Jeg kjøpte meg bil i Pattaya, men fant ut at jeg ikke trengte den. Pengene fra salget gikk til barna på Baan jing Jai. - En Rolex trenger jeg heller ikke, smiler Liv.

Stor tilstelning
Det ble arrangert en innsamling til barnehjemmet 18. februar hos Norwegian Properties Group på Pratamnak Hill. Konferansier Peter Malhotra fra Pattaya Mail etterlyste ‘hovedsponsor Liv Kirkeby’ fra scenen, men ingen dukket opp. Vi spurte Liv om hvorfor:
- Jeg forsto ikke at det gjaldt meg. Hvem kunne tro at en minstepensjonist var hovedsponsor? Jeg trodde det var noen rikinger dette gjaldt. Men etter en stund kom jeg meg frem til scenen.
Tilstelningen samlet ca. 300 personer og det ble ifølge arrangørene samlet inn ca. 345.000 baht. Planen er å bygge et nybygg med plass til 100 barn, 40 gutter, 40 jenter og 20 spedbarn. Det er Den norske sjømannskirke som står som initiativtaker til innsamlingen.

(Thailands Tidende utgave 4/2012 - 1. april 2012)

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Thailand i Norge