1. november 2010

Nytt skoletilbud i Hua Hin i vinter

Skrevet av 
Svenska Skolan tar også imot norske barn:

Det startet i det små på Koh Lanta i 2005. Nå åpner Svenska Skolen sitt andre lærested, 15 kilometer sør for Hua Hin.

AV: LARS BROVOLD

Selv om de kaller seg Svenska Skolan, så har de på Koh Lanta både norske og finlandssvenske barn som elever. Danskene har derimot startet sin egen skole der. Huay Yang Sanuk School er det offisielle navnet på skolen som i januar åpner sine dører for første elevkull. Stedet er resorten Nishaville sør for Hua Hin. Skolen er søsterskole til Lanta Sanuk School på Koh Lanta. Pattaya Tidende har snakket med koordinator Camilla Lebert Hirvi: -Vi er en håndfull svenske lærere med mange års erfaring fra Sverige. Vår skole vil ta imot norske og svenske elever, og tjene som en ferieskole.

Sikrer progresjonen
Lebert Hirvi forklarer at en ferieskole vil fungere som et midlertidig substitutt til barneskole i Skandinavia, dvs. at de vil legge opp til at elevene følger sitt lands lærerplaner i undervisningen. Dermed sikres elevene skoleprogresjon under ferieoppholdet i Thailand, slik at de etterpå kan gå rett tilbake til sin skoleklasse i Skandinavia. På sikt - Lebert Hirvi antyder et par års tid - er planen at skolen skal bli en fullgod skandinavisk barneskole med helårsdrift, men fra starten av blir det skole kun i månedene januar - mars: -Vi har allerede fire bekreftede bestillinger av skoleplass, og har ca. 10 forespørsler. Erfaringsmessig vil dette antallet øke når vi nærmer oss åpningen, sier Lebert Hirvi.

Mange søker lærerjobb
Huay Yang Sanuk School har på sin hjemmeside bedt folk melde sin interesse for lærerjobb, og har hatt mer enn to hundre søknader om ledige stillinger. 160 av disse var kvalifiserte lærere med minst fem års erfaring. Skolen søker også en person som kan undervise i thailandsk språk. I tillegg er de også på jakt etter førskolelærere. Den Svenska Skolan har en visjon litt utenom det vanlige: 'Huay Yang Sanuk School har som visjon å bidra til økt interkulturell respekt og forståelse og dermed en fredligere verden'.
Den opprinnelige Svenska Skolan i Hua Hin ble for noen år siden startet av svenske Jenny Egard. Levetiden ble imidlertid kort, grunnet hennes hjemlengsel til Sverige, som man kunne lese i en reportasje i lokalavisen Kävlinga Nya tidligere i år.

(Pattaya Tidende utgave 11/2010 - 1. november 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge