1. oktober 2010

Radioen i spissen for valganklager

Skrevet av 
Svensker på Eastern Seabord var forespeilet muligheten til å hente stemmesedler til riksdagsvalget i Pattaya, men det fungerte ikke.

AV: DAG A. EKEBERG

Mange svensker på Eastern Seabord fikk ikke stemt i riksdagsvalget 19. september. Ambassaden i Bangkok ville at de skulle ta den lange turen inn til hovedstaden, men ga til slutt etter og lovet å sende stemmesedler til konsulatet på Jomtien. Men sedlene kom frem sent, var altfor få, og konsulatet holdt ikke de lovede åpningstidene. Ildsjelene bak de skandinaviske radiosendingene i Pattaya har nå tatt opp saken både med den svenske ambassadøren i Bangkok, og sendte brev til utenriksminister Carl Bildt.
Christer Nilsson sier: - Jeg ønsket meg fem sedler, men fikk kun en. Toby dro for å hente fire stemmesedler, men da var det tomt.

Konsulat var stengt
Christer Nilsson har tatt opp saken med ambassaden i Bangkok. I sin redegjøring forteller Nilsson at han ved tre anledninger hadde reist til konsulatet i åpningstiden, kun for å finne konsulatet stengt med en liten lapp på døra med et håndskrevet mobilnummer. Vedkommende som tok telefonen kunne ifølge Nilsson dårlig engelsk. Hun lovet å komme, men dukket ikke opp. Ambassadør i Bangkok Lennart Linnér lover i et tilsvar til Nilsson at de skal se nærmere på saken og finne ut hva som gikk galt både på ambassaden og på konsulatet. Han har i et brev en lengre forklaring om hendelsene på ambassaden, og skriver samtidig: 'Jeg kan informere om at det vil bli gjennomført en grundig granskning av hendelsene ved konsulatet i Pattaya'. Han skriver videre at han ser alvorlig på de anklagene som er kommet frem. - Men uansett er det jo for sent å stemme i dette valget, sier Nilsson, som mener at mange svensker ble fralurt muligheten til å stemme.

Seks år gammelt konsulat
Sverige utnevnte i 2004 lokal forretningsmann Dr. Sunya Viravaydia til å være konsul i Pattaya, og avsluttet dermed samarbeidet med Stig Vagt-Andersen, som frem til da var konsul også for svenskene, i tillegg til sine oppgaver som dansk og norsk konsul. Den nye svenske konsulen åpnet sitt konsulat ved siden av restauranten sin, Sugar Hut, på Jomtien, hvor det er et samarbeid med konsulatet både på personalsiden og administrativt. Det kan man blant annet se ut fra e-postadressen til det svenske konsulatet; Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. . Dr. Sunya Viravaydia er grunnlegger av både Sugar Hut og Pattaya International Hospital.

(Pattaya Tidende utgave 10/2010 - 1. oktober 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge