1. oktober 2010

Luksushotell til overkommelig pris

Skrevet av 
Stadig flere turister tar en natt eller to i Bangkok før de drar videre i Thailand. Og du kan unne deg et luksushotell, spesielt hvis du bestiller smart.

AV: TERJE ENGØ

Skal du bo bra i Bangkok kan det lønne seg å shoppe litt rundt. Få byer i verden tilbyr hoteller av samme klasse til så lave priser som Bangkok. Men det kan være fornuftig å ikke hoppe på det første og beste tilbudet. Vi fant over 1755 baht i prisforskjell per natt på samme rom med samme service.
Vi sjekket femstjernershotellet The Landmark på en overnatting natt til 13. oktober. Det billigste tilbudet hotellet kunne gi var 5064 baht. Men nettstedet expedia.com tilbyr samme rom til 3772 baht. Blir du boende i fem døgn er det med andre ord over 6000 baht å spare på å bestille via Expedia. Arnoma er et firestjerners hotell tvers overfor det nedbrente Central World, og like ved siden av det ødelagte bygget som huset hypermarkedet Big C. Beliggenheten gjør at hotellet nok sliter med å skaffe gjester akkurat nå. Så tanken var at det ville lønne seg å bestille direkte på hotellets nettside. Men den gang ei. Beste pris der var 3300 baht. Nettstedet Asiarooms kunne tilby samme rom til 1999 baht. Var du så uheldig å bestille rommet på nettstedet expedia.com ville prisen havnet på hele 3754 baht. Det vil si en prisforskjell på over 1700 baht.

Lite å spare på billige rom
Noen hoteller selger ikke rommene billigere via nettsteder. Det kjente Shangri-la i Bangkok koster 6038 baht ved å bestille direkte. Samme pris får du hos asiarooms, mens agoda.com koster 6219. Noen ganger kan det lønne seg å spør direkte i resepsjonen på et hotell. Men ankommer du Bangkok etter en lang reise fra Norge kan det være behagelig å vite at en seng står og venter.
Det er generelt lite å tjene på å bestille billige hoteller andre steder enn direkte av hotellet. For nettstedene som formidler bookingene er det like mye arbeid i å formidle en bestilling på et billig hotell. Det er i første rekke på dyre luksushoteller det virkelig kan lønne seg å sjekke ulike steder. Femstjernershotellet Sukothai var over 700 baht dyrere å bestille på en søkemotor enn direkte.

Avgifter kan komme i tillegg
De ulike nettstedene som selger hotellrom har forskjellige måter å vise prisene på. Agoda og Expedia reklamerer med priser eksklusiv skatter, avgifter og service. Først når du har gjort en rekke klikk og er klar til å betale får du se den totale prisen.
På agoda.com kommer eksempelvis femstjerneshotellet Pan Pacific opp til 3825 baht. Men når booking skal gjøres dukker det opp skatt og servicetillegg på hele 812 baht. Dermed er prisen oppe i 4637 baht. På asiarooms.com får du derimot opplyst totalprisen umiddelbart. På hotellenes nettsider er det varierende praksis. Sjekk derfor nøye om skatter, avgifter og service er inkludert eller ei.

(Pattaya Tidende utgave 10/2010 - 1. oktober 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge