1. oktober 2010

50 prosent dyrere fra Nord-Norge

Skrevet av 
Bor du nord for Trondheim kan turen til Thailand bli dyr. Men det er mulig å spare penger hvis du kjøper to separate billetter.

AV: TERJE ENGØ

Du kan spare flere tusenlapper ved å kjøpt billett fra Tromsø i to omganger. Billigste billett med avreise fra Tromsø 26. oktober og retur 26. november til Bangkok var SAS med 8819 kroner. Fra Oslo kunne imidlertid Travelpartner tilby tur/ retur Bangkok med SAS/China Airlines for 5580 kroner. Så da kan du isteden kjøpe denne, pluss tur/retur Tromsø-Oslo for 764 kroner med Norwewgian. Det ga en samlet pris på 6344 kroner. Det er en besparelse på hele 2475 kroner.
Skal du sette sammen egne billetter er det viktig å ha god tid mellom ankomst og avgang til Oslo. Hvis ikke kan du få problemer med å få dekket kostnader fra reiseforsikringen hvis du kommer for seint til flyet videre. Et annet råd er å ringe flyselskaper som er flinke på Thailand. De kan ofte komme opp med bedre priser over telefon enn det de opplyser om på nettsidene.
I vår undersøkelse var det i snitt 3239 kroner dyrere å reise fra Tromsø enn fra Oslo. Fra Narvik var prisforskjellen hele 3819 kroner, mens fra Kirkenes var forskjellen på 3365 kroner. I realiteten er prisene i Nord-Norge mer enn 50 prosent høyere enn i Oslo. Men straks en kommer sør til Trondheim så blir prisene betraktelig lavere. Forskjellen mellom billigste billett fra Oslo og Trondheim er 670 kroner. Da kan man like godt bestille billett direkte.

Sjekk flere byråer!
Prisene vi har samlet sammen viser at det er svært viktig å sjekke ulike reisebyråer. Vi har ikke sjekket ulike datoer for å finne rimeligste pris, men det er liten grunn til å tro at det er mulig å få billetter særlig mye under 5580 kroner fra Oslo og 6250 kroner fra andre byer med utreise i oktober.
Som det fremgår av tabellen over Tromsø-priser, var det over 700 kroner å spare på å kjøpe billetter med SAS via byråene, og ikke direkte fra SAS.

(Pattaya Tidende utgave 10/2010 - 1. oktober 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge