annonse:
1. august 2010

Anklager statsministeren

Skrevet av 
Rettssystemet i Thailand har bestemt å ta opp en sak mot statsminister Abhisit, introdusert av opposisjonen Phua Thai som er allierte med rødskjortene. Abhisit skal angivelig ha sendt ut 17 millioner sms-er til thaier for å introdusere seg som ny statsminister like etter at han tiltrådte i jobben. Folk har kalt dette spam, men i realiteten går anklagen ut på at telekomselskapene lot ham sende ut disse beskjedene gratis, og at dette derfor var korrupsjon. I tillegg til dette, er det også en sak til i løypa mot Abhisit, hvor han risikerer å bli dømt til utestegning fra politiske verv i fem år.

Partiet Demokratene er nemlig anklaget for å ha tatt imot store uregistrerte summer fra to store industribedrifter, ifølge Bangkok Post. Hvis de blir dømt, blir straffen blant annet at partilederne blir fradømt retten til å drive politikk i fem år.

Partiet til avsatte statsminister Thaksin, Thai Rak Thai, møtte samme skjebne for noen år siden. Kritikere av loven sier at politikerne som blir dømt etter denne loven bare kan døpe om partiet, og la partisjefene styre videre via utpekte stråmenn. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 8/2010 - 1. august 2010)

 

Lest 1781 ganger
annonse:

forsiden

Utgave 12 – 1. desember:
Abonner på gratis e-avis for å lese hele utgaven

Siste rubrikkannonser

Condo Jomtien - langtidsleie
( / Leilighet til leie)

Condo Jomtien - langtidsleie

Ønsker leilighet i Jomtien
( / Leilighet til leie)

noimage

Spisestue med 10 stoler
( / Til salgs)

Spisestue med 10 stoler

Jomtien Plaza Condotel
( / Leilighet til leie)

Jomtien Plaza Condotel

View Talay 5c
( / Leilighet selges)

View Talay 5c