1. juni 2010

Billig fiskeutstyr i Thailand

Skrevet av 
Er du fiskeinteressert? Da kan du gjøre store besparelser på å hamstre fiskekroker i Thailand. En pakke med Mustad fiskekroker som i Norge koster 36 kroner og oppover i en sportsforretning, får du her for rundt 35 baht, en femdel av prisen. Det er flere årsaker til at kroker produsert av O. Mustad & Sønn AS er mye billigere i land som Thailand enn i Norge, til tross for at krokene er produsert i Norge. Den viktigste årsaken er at norske kjøpere er villig til å betale mer for krokene. Mustad får mer for kroker solgt i Norge enn for kroker solgt til thailandske fiskere. Men den virkelige forskjellen i fortjeneste ligger i butikken, samt i kostnader til distribusjon.

Det er ikke bare Mustads kroker som er billige i Thailand. Det gjelder de aller fleste merker. En pakke med krok varer ikke lenge for en aktiv fisker. Kjøpes det inn 50 pakker med krok som hver gir en besparelse på cirka 30 kroner så har man spart 1500 kroner!

Like mye kan en spare på å kjøpe sene i Thailand. Her koster normalt en rull med 600 til 1200 meter mindre enn halvparten av hva en rull med 200 meter gjør i Norge. Det kan være lurt å unngå produkter som er ekstremt billige. Fiskekroker til ti baht per pakke har en tendens til å ruste før de er i kontakt med vann. Vær også oppmerksom når du kjøper sene. Den aller billigste, gjerne til 150 – 200 baht for 1200 meter, har svært dårlig bruddstyrke. Det meste av disse billige lavkvalitetsproduktene importeres fra Kina.

Kjøper du sene, så se til at rullene ikke ligger lagret et solfylt sted. UV-strålingen reduseres når den går gjennom et vindu. Men den er fortsatt sterk nok til å svekke nylonsene som ligger badet i sollys måned etter måned.

Annet fiskeutstyr som sneller og stenger kan også kjøpes rimeligere enn i Norge. Men for kjente merker som Abu Garcia, Daiwa og Shakespear er det alltid en fare for at det eneste disse har til felles med ekte vare er navnet. Det er kinesiske fabrikker som har spesialisert seg på å kopiere fiskesneller. Du kan få dem levert med ditt eget navn eller kjente merkenavn. (te)

(Pattaya Tidende utgave 6/2010 - 1. juni 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Jomtien TW Platinum Suites
( / Leilighet til leie)

Jomtien TW Platinum Suites

Strandleilighet Nadan Beach
( / Leilighet selges)

Strandleilighet Nadan Beach

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

View Talay 3A – 137 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 3A – 137 kvm

Thailand i Norge