[ annonse ]
De norske arrangrene De norske arrangrene foto: "Rasputin"
1. juni 2010

Norsk dag for Hash House Harriers

Skrevet av 
[ annonse ]
Helt siden 1984 har verdensomspennende Hash House Harriers arrangert løp på mandager i Pattaya. I år falt ‘Norwegian Day Run’ direkte på 17. mai, og 117 deltakere fra en mengde ulike land fikk en innføring i norsk historie og mattradisjon.

Iført vikinghjelmer serverte nordmennene hele seks kilo røkelaks med tilhørende aquavit. Det er syvende år på rad med ‘Norwegian Day Run’, og norske Liv Hanssen har stått som matansvarlig helt siden starten. Som tidligere år fikk alle deltakerne utdelt t-skjorte med norsk vikingmotiv.

Løypa var fem kilometer lang, og deltakerne, som kaller seg 'Hashers', velger tempo selv. Det gjelder å følge et spor som en ‘hare’ har lagt ut. Når man kommer i mål er det tid for forfriskninger og ulike tradisjoner, inkludert å sitte på en isblokk.

Det finnes drøyt 1700 Hash House Harriers-foreninger over hele verden. Tradisjonen stammer fra en britisk militærforlegning i Malaysia i 1938, hvor messa serverte så kjedelig mat at den ble kalt The Hash House. ‘Hash’ er her ikke narkotika, men britenes form for ‘pytt i panne’. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 6/2010 - 1. juni 2010)

 

[ annonse ]

Har du nytte av Thailands Tidende? Lik og del!

[ annonser ]

Nye rubrikkannonser

Nirvana Jomtien Beach
( / Hus til salgs)

Nirvana Jomtien Beach

Condo Bangkok
( / Leilighet til salgs)

Condo Bangkok

Ban Chang, Rayong
( / Hus til salgs)

Ban Chang, Rayong

Toyota Hilux Revo
( / Til salgs)

Toyota Hilux Revo

Thailand i Norge (kart)