Ove Dahlen (tv) og Gunnar Syversen Ove Dahlen (tv) og Gunnar Syversen foto: Dag A. Ekeberg
1. mai 2010

Cha-Am blir enda norskere

Skrevet av 
To erfarne norske forretningsmenn anslår at 40 prosent av alle utenlandske turister i Cha-Am kommer fra Norge. De to satser på eiendom, restaurant, og siden i vinter også en engelskspråklig avis.

AV: DAG A. EKEBERG

Gunnar Syversen forteller om hvordan det hele startet: - Eieren av Hua Hin Today tok kontakt med Ove Dahlen om muligheten for å utgi Cha-Am Today. Ove tok kontakt med meg og vi ble straks enige om at det var en glimrende idè. Det var jo ingen avis i Cha-Am fra tidligere. Dette skjedde i september 2009.
- Vår rolle i Cha-Am Today er å være lokale representanter, holde ører og øyne åpne, samt å samarbeide med vår faste journalist, en thailandsk dame, forteller Dahlen. Han fortsetter: - Vi hjelper også til med salg av annonser, spesielt til utlendinger som driver forretningsvirksomhet her.
Som forretningsdrivende er både Dahlen og Syversen deltakende på mange fronter i avisen. For de er jo også selv annonsører, innen eiendom, restaurantdrift og utleie av leiligheter og hus. Både Hua Hin Today og Cha- Am Today utkommer månedlig.

Genistrek med kjøttkaker
Gunnar Syversen har lang erfaring innen publisering i Norge, og også innen markedsføring. Og han innrømmer gjerne at det var en genistrek å reklamere med 'Fars kjøttkaker' på restauranten i bilde av skiltet og restauranten, gratis markedsføring om man vil.
Syversen er utdannet typograf. Han gikk fire år i lære på Hønefoss, og jobbet fra 1971 i trykkeri. Men typografi var et utdøende håndverk med databehandlingens inntog, så Syversen jobbet som selger i firmaet Rich Andvord i Oslo mens han tok videreutdanning i økonomi, markedsføring og reklame. Han forteller:
- Fra 1979 til 1987 drev jeg mitt eget lille firma på Hønefoss med grafisk design og ulik konsulentvirksomhet. I 1987 ble jeg ansatt som markedssjef i Statens Kart- verk, der jeg bygget opp en helt ny salgsavdeling med reiseliv som hovedmålgruppe. Syversen flyttet i 2000 til Cha- Am for godt og startet Max Norwegian Restaurant sammen med sam- boeren Goy.

40 prosent nordmenn
Syversen er partner med Ove Dahlen i Cha-Am Booking. Dahlen er eiendomsutvikler, med leiligheter og hus til salgs og leie. Han jobber for tiden blant annet med å markedsføre Green Garden Resort. Dette er planlagt som en resort med hus i original thaistil bygd på pæler.
Dahlen og Syversen mener at det er snakk om ca. 40 prosent nordmenn blant utlendingene i Cha-Am. Dahlen kan fortelle at han har uventet mange bookinger for kommende sommer. Den kalde sommeren i Norge i fjor har ført til at mange har ønsket seg til Thailand i år.
Ellers er det ulike årstider for ulike nasjoner i Cha-Am. Hollendere kommer i april og mai, finnene i mai og juni, og nordmenn i juli og august, får vi opplyst.

(Pattaya Tidende utgave 5/2010 - 1. mai 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Hus Cha-am nær strand
( / Hus til salgs)

Hus Cha-am nær strand

Thailand i Norge