1. mai 2010

Thailand rangert blant verdens farligste land

Skrevet av 
Thailand er nå rangert som nummer ni blant verdens farligste land å besøke, men nordmenn dropper ikke Thailand av den grunn: - Våre kunder vet at Thailand kan være litt uforutsigbart, sier salgsdirektør Christian Grønli hos Ving.

AV: PER HENRIKSEN

Det internasjonale risikoanalysebyrået Maplecroft lager to ganger årlig en liste over terrortrusselen i 196 av verdens land. Dette kalles 'The Terrorism Risk Index'. Her deles landene inn i høy-, middelsog lavrisikoland. Nå er Thailand rykket opp blant de ti farligste land å besøke, nærmere bestemt på en niende plass. Thailand er dermed havnet i samme kategori som blant andre Irak, Afganistan, Pakistan og Somalia.
Denne rangeringen fikk Thailands finansminister Korn Chatkavanji til å si til avisen The Nation at oppføringen på lista er urettferdig. Det var før demonstrasjonene startet i Bangkok i mars.
Om lag 120.000 nordmenn reiser til Thailand hvert år, og det blir stadig mer populært å kjøpe eiendom her.

Ingen avbestillinger
Norske reisebyråer har i liten grad merket at nordmenn nå skyr Thailand. Salgsdirektør Christian Grønli hos Ving sier til Pattaya Tidende at kundegruppen til reisebyrået for lengst har tatt inn over seg at det kan være en del uforutsigbare hendelser i Thailand.
- Dette er noe de er forberedt på, og våre kunder lar seg ikke skremme, sier han.
- Om vi ser på det produktet vi har lagt ut for salg neste vinter, så er det ikke noe som tyder på at interessen for Thailand er blitt mindre. Tvert imot så har vi økt salget sammenlignet med tidligere perioder, fastslår han. Han understreker at reisebyrået heller ikke har fått noen avbestillinger etter at demonstrasjonene startet i Bangkok.
- Primærgruppene våre reiser til Phuket, Krabi og Kao Lak og der er det ikke noen problemer. En annen ting er at en stor andel av våre reisende har sitt andre hjerte i Thailand. De er godt informert om hva som skjer der, sier Grønli.

- Thailand er trygt
Heller ikke Britt Nina Storholm, daglig leder OrkideEkspressen, merker at nordmenn anser Thailand som et farlig reisemål.
- Vi sender rundt 10-11.000 turister til Thailand hvert år. Da snakker vi om både grupper og individuelle reisende, sier hun.
- Vi som jobber i Orkide- Ekspressen reiser mye til Thailand og vi kjenner landet godt. Vi vet at så lenge man holder seg unna regjeringsbygninger og steder det er uro og demonstrasjoner, så er Thailand et trygt land, fastslår Britt Nina Storholm.
- Kundene våre blir opplyst om hva som skjer der, og gir god informasjon om hvordan det er klokt å opptre, sier hun.
Hun mener at det ikke er kommet noen avbestillinger som skyldes at Thailand er kommet inn blant verdens ti farligste reisemål eller den siste tidens kraftige demonstrasjoner.
- Mange av våre kunder reiser om igjen og om igjen, og disse kjenner Thailand veldig godt og følger med i hva som skjer der. Dette gjelder folk i alle aldre, også barnefamilier, sier hun.

Sør-Thailand har skylden
Hovedårsaken til at Thailand blir plassert så høyt på listen er urolighetene helt syd i landet, i hovedsak provinsene Pattani, Yala og Narathiwat, men også etter hvert Songkhla. UD fraråder å reise til disse provinsene, som spesielt de siste fem årene har vært plaget av vold. For tiden frarådes det naturlig nok også å reise til Bangkok.
Maplecroft har møtt kritikk på ulike webfora for å ha rangert Thailand som farligere enn Filippinene. På Filippinene er vestlige turister en målgruppe for kidnappere i de sørlige områdene.
Teroristene i Syd-Thailand har ikke hatt turister som noen målgruppe for sine voldshandlinger, de angriper ofte lokale embedsmenn, politi og soldater.

Alle angrep registreres
Maplecroft utarbeider denne statistikken to ganger pr år. De registrerer alle terroristangrep i hele verden, og klassifiserer dem etter hva slags skade som er gjort og hvor mange som har mistet livet. Thailand rykket opp fra 11. til 9. plass denne gangen. Statistikken er ment å være til hjelp for internasjonale selskaper som ønsker å vurdere risikoen ved å etablere seg i ulike land rundt om i verden. Statistikken omhandler sannsynligheten for terroristangrep og inkorporerer også sannsynligheten for høye tall for tap av menneskeliv.

(Pattaya Tidende utgave 5/2010 - 1. mai 2010)

 

[ annonse ]

Siste videoer

Siste rubrikkannonser

Mc til salgs
( / Til salgs)

Mc til salgs

View Talay 7 – 141 kvm
( / Leilighet selges)

View Talay 7 – 141 kvm

Studio condo Jomtien
( / Leilighet selges)

Studio condo Jomtien

Thai/norsk språkparlør
( / Til salgs)

Thai/norsk språkparlør

Thailand i Norge