1. mai 2010

Fri strandferdsel truet i Phuket

Skrevet av 
En undersøkelse gjort av provinsmyndighetene i Phuket, etter mange klager fra lokale innbyggere, har avdekket hundrevis av tilfeller av restriksjoner på fri strandferdsel. De alvorligste tilfellene står hoteller og resorter for. Disse har i mange tilfeller laget egne områder for strandstoler kun for egne kunder, og har sikkerhetsvakter som nekter folk å passere.

Andre tilfeller inkluderer restauranter og butikker som har dukket opp på land som tilhørere myndighetene. 1. april var det et møte på øya mellom myndigheter, organisasjoner og deltakere fra ulike private foretak, inkludert ti resorter.

Møtet ble ledet av guvernøren Wichai Phraisa-ngop. Her ble det ifølge Phuket Gazette listet opp en mengde etablissementer som ikke overholder thailandsk lov om fri strandferdsel, og de ble gitt en måneds frist til å forbedre seg.

De verste tilfellene som var avdekket, var langs Bang Tao Beach, som er populær blant skandinaviske turister. Her var det avdekket nærmere 150 restauranter og butikker som var satt opp uten tillatelse på statens land.

Undersøkelsen konsentrerte seg om strender i Talang-distriktet i den nordre delen av øya, og det ble funnet store overgrep i Surin Beach og Nai Yang Beach. Begge steder ble det funnet 3-5 resorter og 30-40 restauranter og butikker som ulovlig la beslag på strandområder. Den nylig utbygde Nai Ton Beach hadde få problemer. Dette er russernes nye insted, fredelig på dagtid men med karaokelyd til langt på natt.

Den 11 kilometer lange Mai Khao Beach helt nord i Phuket har 10 resorter, hvorav fem hadde forgrepet seg på prinsippet om fri ferdsel. (dae)

(Pattaya Tidende utgave 5/2010 - 1. mai 2010)

 

Lest 913 ganger

Hold deg oppdatert, lik Thailands Tidende:

.
Gratis e-avis: Fyll ut og få adgang med en gang. Du vil deretter motta ny e-avis den første i hver måned.
[ annonser ]

Vi trenger ditt bidrag!

Siste rubrikkannonser

Fin villa i Phatthalung
( / Hus til salgs)

Fin villa i Phatthalung

124 kvm i Pattaya
( / Leilighet selges)

124 kvm i Pattaya

Ønsker å leie hus i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie hus i Pattaya

Ønsker å leie i Pattaya
( / Hus til leie)

Ønsker å leie i Pattaya

Hus i Chiang Mai
( / Hus til salgs)

Hus i Chiang Mai